Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Μετά τις γιορτές θα αποφασίσουν αν θα απεργήσουν

Απεργία μέσα στο Γενάρη πρότεινε η ΔΕΕ ενόψει των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών εξελίξεων, που αναμένονται στην αρχή της χρονιάς

Σε γενικές συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα αποφασίσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την πορεία των κινητοποιήσεών τους, καθώς η πρόταση της ΔΟΕ για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες μετά τις γιορτές απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, που συνεδρίασε χτες, θα διαμορφώσει νέα πρόταση στις 8 Γενάρη και στις 25 Γενάρη θα συγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων, που θα αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων, εκτός αν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις ή εξαγγείλει απεργία η ΑΔΕΔΥ.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ πρότεινε 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Γενάρη, που θα συμπίπτει με τις απεργίες της ΑΔΕΔΥ και των καθηγητών, με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την πρώτη μέρα της απεργίας και υποχρεωτικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τη δεύτερη μέρα, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανά βδομάδα.

Η ΔΕΕ προτείνει τα παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές απαντήσεις της ηγεσίας των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και τον αντιλαϊκό φορομπηχτικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που όχι μόνο δε λύνει, αλλά οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Παράλληλα μέσα στο Γενάρη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο - απάτη και το νέο αντιασφαλιστικό αντισυνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, ενώ τα κυβερνητικά επιτελεία επεξεργάζονται πυρετωδώς μέτρα που σχετίζονται με το βαθμολόγιο, τη σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας, άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών και περικοπές στο εφάπαξ.

Το ΔΣ της ΔΟΕ υιοθέτησε την πρόταση της ΔΕΕ να καταγγείλει και να απορρίψει την πρόταση του Ταμείου Πρόνοιας που προβλέπει ότι το εφάπαξ θα υπολογίζεται στη βάση του μέσου όρου αποδοχών της τελευταίας τετραετίας αντί του τελευταίου μήνα αφυπηρέτησης, πράγμα που σημαίνει μείωση του εφάπαξ μέχρι και ένα εκατομμύριο. Παράλληλα πρότεινε η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας να μην έχει κυβερνητικούς διορισμένους, αλλά να αποτελείται εξ ολοκλήρου από εκπροσώπους των εργαζομένων που θα λογοδοτούν σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ