Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προπαγανδιστές της χρήσης

Ωστε έτσι λοιπόν!

Οσοι μιλούν ενάντια στα ναρκωτικά είναι σαν τον Πάπα, που "συνεχώς τάσσεται κατά της σεξουαλικής ζωής χωρίς ο ίδιος να έχει γνώση του θέματος", κατά τον Κον - Μπετίτ - τον "Κόκκινο Ντάνι" του Γαλλικού Μάη του 1968 και νυν ευρωβουλευτή των Γερμανών Πρασίνων - που μίλησε προχτές το βράδυ στην ΑΣΟΕΕ σε εκδήλωση της Αντιαπαγορευτικής Ενωσης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Διαρκούς Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών - στην οποία συμμετέχουν όλες οι πολιτικές νεολαίες πλην της ΚΝΕ.

"Στόχος μου δεν είναι να υποχρεώσω κάποιον να δοκιμάσει μαριχουάνα ή χασίς, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ξεπεσμένος "επαναστάτης" - άρα, λοιπόν, για να μπορεί να μιλά, όλο και κάποια δοκιμή θα έκανε. Και αφού, κατά τον Κον -Μπετίτ οι σύγχρονες κοινωνίες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ναρκωτικά, "μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προβλήματα απ' τα ναρκωτικά".

***

Γι' αυτό, λοιπόν, ας προχωρήσουμε στον "έλεγχο της χρήσης". Που σημαίνει σωστή χρήση των σκληρών ναρκωτικών, το διαχωρισμό των σκληρών - μαλακών, την αποποινικοποίηση της χρήσης και κάργα υποκατάστατα.

Με τον Κον - Μπετίτ προσέτρεξε να συμφωνήσει και ο παρευρεθείς αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αποκάλυψε ότι στην πρόσφατη Συνάντηση Κορυφής του Δουβλίνου συμφώνησε με τον Ολλανδό ομόλογό του να προωθήσουν από κοινού την αποποινικοποίηση της κάνναβης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Από κοντά και η "αριστερή" συγκατάθεση της Μ. Δαμανάκη: "Είναι, είπε, αυταπάτη να μιλήσουμε ενάντια στα ναρκωτικά".

Κρίμα που οι εξεγερμένοι νέοι της Θεσσαλίας, που ήταν προχτές στην Αθήνα μαζί με πολλές χιλιάδες αγρότες, αποφάσισαν να γυρίσουν την ίδια μέρα στα μπλόκα τους και δεν κάθισαν μέχρι το βράδυ να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση.

Εκεί θα άκουγαν και για τη λύση των προβλημάτων τους: Να καλλιεργήσουν, δηλαδή, κάνναβη, όπως πρότεινε ο Κον - Μπετίτ για την Ελλάδα, αντί να καλλιεργούν βαμβάκι και να διεκδικούν καλύτερες τιμές.

***

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη χρήση κάποιας ουσίας και στην τοξικομανία, την εξάρτηση δηλαδή ως τρόπο ζωής.

Αλλά ο απίθανος συνασπισμός των ξεπεσμένων επαναστατών, των πρώην αριστερών, των νεοφιλελεύθερων και πάσης φύσεως εκσυγχρονιστών επιχειρεί - με παπικό δογματισμό - να μας πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο απ' το μονόδρομο της διαχείρισης της χρήσης.

Γι' αυτό και απ' το λεξιλόγιό τους έχουν διαγράψει τις έννοιες της πρόληψης και της απεξάρτησης και στέκονται εχθρικά σε κάθε συλλογική προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία, που δε θα είναι θερμοκήπιο αδιεξόδων για τους νέους.

Γ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ιδρυτής του «Faceboοk» χρηματοδοτεί καμπάνια για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών (2020-10-21 00:00:00.0)
Ναρκωτικά ...στο πιάτο (2017-04-07 00:00:00.0)
Επιστημονική παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ για την κάνναβη (2015-05-08 00:00:00.0)
Η τραγική εμπειρία της αποποινικοποίησης (2012-01-15 00:00:00.0)
Αυξήθηκε 46 φορές η παραγωγή στο Αφγανιστάν! (2008-03-06 00:00:00.0)
Ανακοινώσεις κομμάτων για τα ναρκωτικά (1997-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ