Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Απόφαση για συνέχιση του αγώνα

Ακλόνητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, αγανακτισμένοι από την προκλητική και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης

Να συνεχιστεί η αγροτική κινητοποίηση αποφάσισε, χτες το απόγευμα σε συνεδρίασή της, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Μια απόφαση που εκφράζει τη θέληση και την αποφασιστικότητα των αγροτών της Θεσσαλίας, που, επί 24 μερόνυχτα, παραμένουν ακλόνητοι στα μπλόκα του αγώνα. Μια απόφαση που έρχεται μετά τη μεγαλειώδη παρουσία των αγροτών στην Αθήνα. Αγωνιστική παρουσία, που συγκλόνισε τις λαϊκές συνειδήσεις της πρωτεύουσας κι ολόκληρης της Ελλάδας. Μια απόφαση που δείχνει ότι ο "θατσερικού" τύπου "τσαμπουκάς" του Ελληνα πρωθυπουργού δεν "περνάει" εύκολα στην αγωνιζόμενη, την ηρωική αγροτιά της Θεσσαλίας.

Η επιμονή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην προκλητική άρνηση να συζητήσει, άνευ όρων και επί της ουσίας, με τους γνήσιους εκπροσώπους των ξεσηκωμένων αγροτών και να ικανοποιήσει τα επείγοντα, συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση, όχι μόνο των φρουρών των μπλόκων και του αγροτικού κόσμου της περιοχής, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των πόλεων, ολόκληρου, σχεδόν, του λαού της Θεσσαλίας.

Στα χωριά, στις επαρχίες και τις πόλεις της θεσσαλικής γης, επικρατεί αγανάκτηση. "Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, μια εκλεγμένη κυβέρνηση, να μη συγκινείται από τη φωνή απόγνωσης της μαχόμενης αγροτιάς, που έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας για να βρει το δίκιο της", λένε οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκουν.

Η κυβερνητική αδιαλλαξία προκαλεί την αγροτιά της Θεσσαλίας. Η απροκάλυπτη επίθεση εναντίον του αγροτικού κινήματος δεν αφήνει περιθώρια υποχωρήσεων σε κανένα συνεπή αγωνιστή, δε δικαιολογεί ταλαντεύσεις κανενός αγροτικού στελέχους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει πάνω από τα συμφέροντα της αγροτιάς, οποιεσδήποτε πολιτικές, κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες, διότι θα είναι υπόλογος στους αγωνιστές που επί 24 μερόνυχτα δίνουν ενωμένοι τη μάχη για τη δικαίωση, σ' όλους τους αγρότες της Ελλάδας.Η κυβερνητική επίθεση κατά των αγροτών εξεγείρει το λαϊκό ένστικτο και προσβάλλει το φιλότιμο. Η επιχείρηση να συντριβεί, με κάθε μέσο και με οιοδήποτε κόστος, το αγροτικό κίνημα, ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι ο αγρότης, αφορά και τον εργάτη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, τον εκπαιδευτικό, το νέο, το συνταξιούχο. Ολους όσοι αύριο θ' αναγκαστούν να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας δουλιά, ψωμί, παιδεία, σύνταξη και θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση από μια συντηρητική κυβέρνηση, η οποία θα είναι πιο κυνική και πιο ανάλγητη, αφού θα συμπεριφέρεται με τον αέρα του νικητή στη μάχη της με τους αγρότες.

Το μέτωπο λαϊκής αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στις 24 μέρες του αγώνα και συνεχίζει ν' αναπτύσσεται με συγκινητικές εκδηλώσεις στα μπλόκα και πλήθος τηλεγραφημάτων συμπαράστασης, από μαζικούς φορείς και απλούς πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και υποδηλώνει τη συνειδητοποίηση ότι η νίκη της αγροτιάς θα είναι νίκη του λαού. Θα είναι νίκη κατά μιας πολιτικής που επιχειρεί να "περάσει" στη χώρα μας μια κοινωνική βαρβαρότητα "θατσερικού" τύπου, που καταπατά δικαιώματα, ισοπεδώνει συνειδήσεις, στέλνει χιλιάδες Ελληνες στον "Καιάδα" του κοινωνικού περιθωρίου, υποθηκεύει το μέλλον του λαού μας και της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ