Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Με το σταγονόμετρο οι εγκρίσεις για το 1996!

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε χτες η ΠΟΕΔΗΝ

Την ολοκλήρωση μόνο ενός μέρους της διαδικασίας - και χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό - για την πρόσληψη διαφόρων κατηγοριών υπαλλήλων στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε χτες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Πρόκειται για τις 5.562 θέσεις που είχαν ανακοινωθεί για το 1996 και πριν από 15 μέρες το ΑΣΕΠ είχε ανακοινώσει την έγκριση άλλων 647 θέσεων. Η επιλογή αφορά θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και αφορά τις Νομαρχίες Αρκαδίας, Δωδεκανήσου, Ημαθίας, Πειραιά, Ροδόπης, Φλώρινας, Χίου και των Επαρχείων Καλύμνου, Καρπάθου, Ελασσόνας και Λήμνου και της κατηγορίας ΔΕ της Νομαρχίας Αθηνών.

Απ' τις εγκρίσεις λείπουν και πάλι τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως της Πάτρας (277 προσλήψεις), Ηρακλείου (245), Ιωαννίνων (140) με περιφερειακά νοσοκομεία η κάθε μία, καθώς και της Θεσσαλονίκης (540).

Εντύπωση πάλι προκαλεί το γεγονός ότι δεν προωθούνται οι εγκρίσεις για προσλήψεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, το οποίο ναι μεν είναι βοηθητικό αλλά απαραίτητο για τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σ' αυτά σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε χτες τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη 1997.Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε ξεχωριστές κινητοποιήσεις των υγειονομικών με αίτημα ειδικές ρυθμίσεις στο μισθολόγιο, την προώθηση των προσλήψεων και το νομοσχέδιο για την υγεία που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απ' την ΑΔΕΔΥ για το θέμα του μισθολογίου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων να αποφασίσει ένα ευρύτερο σώμα και όχι το Γενικό Συμβούλιο της τριτοβάθμιας οργάνωσης. Το σώμα αυτό μπορεί να είναι ένα έκτακτο συνέδριο ή μια πανελλαδική συνδιάσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ