Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέα δάνεια - βαρίδια

Την αδιέξοδη πολιτική του ξέφρενου δανεισμού των συγκοινωνιακών φορέων από ελληνικές και ξένες τράπεζες συνεχίζει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή τα αποθεματικά στα ταμεία δεν επαρκούν ούτε για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Οπως έγινε γνωστό, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη σύναψη νέου δανείου 13,5 δισ. δρχ. από όμιλο ελληνικών και ξένων τραπεζών, με επικεφαλής τη "Σίτιμπανκ". Με το νέο δάνειο, ο ΟΑΣΑ πρόσθεσε ένα ακόμα δυσβάστακτο βάρος στα παλιά ελλείμματα που ξεπερνούν τα 540 δισ. δρχ. και στα 100 και πλέον δισ. δρχ., που "τρέχουν" από το 1993 μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι η χρήση της ΕΘΕΛ για το 1996 κλείνει με έλλειμμα 19,5 δισ. δρχ.

Στο μεταξύ, μέχρι χτες, στο ταμείο της ΕΘΕΛ δεν υπήρχαν λεφτά για το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η διοίκηση των ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πίστεως, για την καταβολή του δώρου στο προσωπικό.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι για όλα αυτά, η ηγεσία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (ΠΑΣΚΕ) παραμένει σήμερα αδρανής, αν και άλλες εποχές, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, αποφάσιζε δυναμικές αντιδράσεις για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι. Ο Χρήστος Σταμούλος,μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, επισημαίνει ότι οι κομμουνιστές στις αστικές συγκοινωνίες θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, αλλά και άλλες δυναμικές μορφές πάλης, για να καταβληθεί κανονικά το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ