Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δε φεύγουμε, κρατάμε!

Τα ..."κουτσαβάκια" - κατά το συκοφαντικό χαρακτηρισμό των κυβερνητικών εκπροσώπων - οι εξεγερμένοι αγρότες δεν το βάζουν κάτω, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, παρά την "απομόνωση" της περιοχής. "Θα το πάμε μέχρι το τέλος γιατί "μας πνίγει το δίκιο" των αιτημάτων μας και μας αγανακτεί και μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο η αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Δεν το κάνουμε από πείσμα ή από καπρίτσιο. Για μας η διεκδίκηση του δικαιώματος να μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας, να οργώσουμε τα χωράφια μας, να παράγουμε τα προϊόντα μας είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, γι' αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα"!

Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Κεντρικής Εύβοιας Στ. Λιαγκάκη,που για 17η μέρα παραμένουν στο μετερίζι του αγώνα. Αποτελεί, όμως, και απόφαση όλων, που επιβεβαιώθηκε νωρίς χτες το πρωί, εκεί στο μπλόκο πριν από το Προκόπι.

Εξάλλου, οι αγρότες του μπλόκου και της περιοχής έχουν ζήσει πολλά και έχουν πικρή εμπειρία. Νιώσανε μια φορά πριν μερικά χρόνια - όταν τα αφεντικά της ΕΕ αποφάσισαν ότι οι Ελληνες απαγορεύεται να εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο (λευκόλιθο) - τι σημαίνει αντεργατική πολιτική, το νιώσανε όταν έκλεισαν τα μεταλλεία και 3.500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο. Τώρα ξέρουν πως η αντιαγροτική πολιτική των ίδιων αφεντικών και των υποτακτικών της κυβερνήσεων δεν πρέπει να περάσει και γι' αυτό είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ