Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Ελεγχοι για τα παράπονα

Με τρία διαδικαστικού χαρακτήρα μέτρα επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τη στρόφιγγα των παραπόνων πολλών καταναλωτών για "φουσκωμένους" λογαριασμούς νερού. Τα τρία αυτά μέτρα αποφασίστηκαν χτες κατά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή και στην οποία μετείχαν η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Χρυσικόπουλος.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη συνέχεια και τα οποία προβλέπεται να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος Γενάρη είναι τα εξής:

  • Οταν εντοπίζεται σε λογαριασμό κατανάλωση αυξημένη κατά 50% και άνω σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους και παράλληλα το ποσό ξεπερνά τις 50.000 δρχ. δε θα αποστέλλεται στον καταναλωτή, αλλά θα ελέγχεται προσεκτικά από την υπηρεσία και θα ειδοποιείται ο καταναλωτής.
  • Στα 10 παραρτήματα της ΕΥΔΑΠ στο Λεκανοπέδιο θα εγκατασταθούν - ήδη στο Περιστέρι έχει γίνει - διμελή συνεργεία τεχνικών, τα οποία θα πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους, όταν εκφράζονται παράπονα από τους καταναλωτές (για διαρροές, βλάβες κλπ.) ή όταν κρίνεται αναγκαίο από την υπηρεσία.
  • Στην Επιτροπή, που ελέγχει τις ενστάσεις των καταναλωτών για μειώσεις των "φουσκωμένων" λογαριασμών, θα συμμετέχει και μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, που είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η μεγαλύτερη σπατάλη διυλισμένου νερού οφείλεται στο φθαρμένο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της ΕΥΔΑΠ, με τον τρόπο αυτό χάνεται ένα 12% της καθημερινής κατανάλωσης νερού στο Λεκανοπέδιο, ωστόσο κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε ούτε χτες, μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη σταδιακή αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου αυτού δικτύου, που σε πολλές περιπτώσεις χρονολογείται από το 1925...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ