Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρίσιμο ερώτημα

Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα προκύπτει απ' τις προχτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα ναρκωτικά.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η γνωστή Αντιαπαγορευτική Ενωση, ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δουβλίνου η Ελλάδα και η Ολλανδία συμφώνησαν να υποστηρίξουν κοινές θέσεις για την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης σε όλη την Ευρώπη και την προώθηση προγραμμάτων υποκαταστάτων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, είναι και θέση της κυβέρνησης, καθώς εδώ και δυο χρόνια ο αρμόδιος για θέματα ναρκωτικών υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης, επαναλαμβάνει μονότονα: "Οι θέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι ξεκαθαρισμένες: Οχι στην αποποινικοποίηση της χρήσης. Οχι στο διαχωρισμό σκληρών και μαλακών. Ναι στην αποποινικοποίηση του χρήστη και αντιμετώπισή του ως ανθρώπου που έχει ανάγκη ειδικής θεραπευτικής προσέγγισης με εναλλακτικά προγράμματα, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα υποκατάστατα".

Αν ο κ. Παπανδρέου ανήκει στην κυβέρνηση, τότε πώς υποστήριξε και ανέλαβε την υποχρέωση για κοινή προώθηση με την Ολλανδία της αποποινικοποίησης της χρήσης; Εκτός κι αν θεωρεί τον εαυτό του μέλος μιας ευρύτερης ευρω-κυβέρνησης - πράγμα όχι ξένο για την κυβέρνηση Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ