Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η νέα Τρούμπα διευρύνεται

Διατεθειμένοι να... "αξιοποιήσουν" κάθε τετραγωνικό μέτρο της πόλης εμφανίζονται οι επιχειρηματίες της νύχτας και η δημοτική αρχή Πειραιά. Ετσι, ο κύκλος των πολλών ξενυχτάδικων που έχουν φυτρώσει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αντί να κλείνει, μεγεθύνεται με ένα ακόμη μαγαζί, χωρητικότητας 1.000 θέσεων!

Την απόφαση για τη δημιουργία και λειτουργία του εν λόγω μαγαζιού, στη συμβολή των οδών 34ου Συντάγματος και Ομηρίδου Σκυλίτση, πήρε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Η απόφαση πάρθηκε σχεδόν με το "έτσι θέλω" από την πλειοψηφία, καθώς στην επιμονή των δημοτικών συμβούλων να τους προσκομισθούν τα στοιχειώδη έγγραφα για να μελετήσουν το θέμα, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση δε συνοδεύεται από πρόβλεψη για στάθμευση, ενώ σίγουρη είναι και η αντίδραση των κατοίκων, οι διαμαρτυρίες των οποίων για το "Βαρελάδικο" - από τα πιο πρόσφατα μαγαζιά της περιοχής - δεν έχουν κοπάσει.

Και δυνητική φορολογία

Και νέα τέλη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προβλέπει η δημοτική αρχή Πειραιά. Σύμφωνα με εισήγησή της στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση - ανάμεσα στις κανονιστικές διατάξεις για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προβλέπει και τη δυνατότητα επιβολής δυνητικής φορολογίας, που για δύο ζώνες στον Πειραιά μεταφράζεται σε 500 και 1.000 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο. Πρόκειται στην ουσία για ένα επιπρόσθετο νοίκι για κάθε κατάστημα και εφαρμογή της δυνητικής φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ