Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Μπαζώνουν την Καρύμτσα

Με τις δικές τους δυνάμεις αποφάσισαν να προστατεύσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής τους οι κάτοικοι του Καβαλλαρίου της Επαρχίας Λαγκαδά. Μετά από Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, όπου συζητήθηκε το φλέγον περιβαλλοντικό πρόβλημα που αφορά τη ρύπανση και τη μόλυνση που δημιουργείται από την παράνομη διάθεση εργοστασιακών λυμάτων και αστικών απόβλητων στην περιοχή, αποφασίστηκε το μπάζωμα της Τάφρου Καρύμτσα. Η ενέργεια αυτή που έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Με ψήφισμά τους οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για τη μη αντιμετώπιση ως σήμερα, από την πολιτεία και την εποπτευόμενη από αυτήν Αυτοδιοίκηση, του δραματικού προβλήματος της μόλυνσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος που μαστίζει τη λίμνη του Λαγκαδά, το οικοσύστημα και τους υδροβιότοπους της περιοχής. Οπως τονίζουν, τα βιομηχανικά και αστικά απόβλητα απορρίπτονται παράνομα χωρίς να υποστούν βιολογικό καθαρισμό σε φυσικούς χειμάρρους, όπως η Μπογδάνα και Καρύμτσα. Ιδιαίτερα η δεύτερη Τάφρος διασχίζει το Καββαλάρι απ' άκρη σε άκρη και δημιουργείται εκτεταμένη ρύπανση των υπόγειων υδατικών στρωμάτων, μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και κίνδυνος δηλητηρίασης των φυσικών πηγών, των επίγειων νερών, των ζώων και των καλλιεργειών. Συνέπεια όλων τούτων είναι η άμεση και μακροπρόθεσμη απειλή της υγείας των κατοίκων, αλλά και μια τραγική και αφόρητη κατάσταση διαβίωσης.

"Καλούμε κάθε αρμόδια υπηρεσία του κράτους, αναφέρεται στο ψήφισμα, κάθε υπεύθυνο δημόσιο όργανο και προπάντων τους πολιτικούς εκπροσώπους σε επίπεδο κυβέρνησης και Βουλής, να αντιληφθούν το μέγεθος, την επικινδυνότητα και την κρισιμότητα του προβλήματος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς τις συνέπειές του και ως προς την επίλυσή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ