Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστασία στους προστάτες!

Η αντι-ΚΚΕ τακτική της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι γνωστή, δεδομένη και διαπιστωμένη. Αρέσκεται και επιδιώκει να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος αυτής της αντιδραστικής προπαγάνδας, προσφέροντας τις καλές της υπηρεσίες στο σύστημα.

Τα στελέχη του ΣΥΝ φροντίζουν, ιδιαίτερα όταν αναπτύσσονται λαϊκοί αγώνες, να διευκολύνουν με όλους τους τρόπους την υπονόμευσή τους. Το ίδιο έκαναν και με το μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών στα μπλόκα, όταν στην πιο κρίσιμη καμπή του πρότειναν να ανοίξουν, σε ένδειξη καλής θέλησης, ώστε να αρχίσει ο διάλογος. Αυτό ήθελε και η κυβέρνηση και ο άξιος μαθητής της Θάτσερ, Κ. Σημίτης. Να παραιτηθούν από την πάλη και να οδηγηθούν αφοπλισμένοι στο πουθενά.

Οπως μας πληροφορεί άρθρο της "Αυγής" (20.12.96), "κάποιοι φώναζαν "να μπούμε στη Βουλή". Οι ψυχραιμότεροι όμως συνέστησαν "πίσω στα πούλμαν, πίσω στα μπλόκα"... Ηταν εμφανές ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο... Τι να συζητούσαν άραγε ο κ. Πασχαλίδης και τα διακεκριμένα στελέχη του ΚΚΕ;".

"Προχτές στη Βουλή μιλώντας για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας (αυτός που φοράει και το "καπέλο" της Συντονιστικής) κατήγγειλε ότι υπονομεύουν τον αγώνα των αγροτών (προσέξτε τη σειρά...) "ο Συνασπισμός με τις ανακοινώσεις του, στελέχη της ΝΔ, αυτό προσπαθεί και το ΔΗΚΚΙ". Η στοχοπροσήλωση συνεχίστηκε και χτες. Η Συντονιστική αρνήθηκε να συναντηθεί με τον ΣΥΝ στη Βουλή, συναντήθηκε όμως με τα άλλα κόμματα. Και μετά την άκαρπη συνάντηση με τους υπουργούς συνεδρίασε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Δεν έχουν ανάγκη οι αγρότες από "νταβατζήδες" (όπως εύστοχα έγραφε χτες πανό στη συγκέντρωση). Ούτε από "φωτισμένους καθοδηγητές"".

Αυτός ο αγοραίος αντικομμουνισμός ξεπέρασε τα όρια της προβοκάτσιας των κυβερνητικών στελεχών, όταν με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ταύτιζαν τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών με το ΚΚΕ ως υποκινητή. Για να διασπάσουν την ενότητά τους και την ενεργητική λαϊκή αλληλεγγύη σ' αυτούς.

Οι αγρότες πράγματι δεν έχουν ανάγκη από "νταβατζήδες". "Νταβατζήδες", που πουλάνε "προστασία" στους "προστάτες" τους για να μπορούν να τους έχουν αφεντικά.

Οι αγρότες τούς έδωσαν την απάντηση που τους πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ