Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Σημαντικές παρεμβάσεις του Στρ. Κόρακα

Σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν τις δίκες σκοπιμότητας και καταδίκες ηγετών της πρώην ΛΔ της Γερμανίας, τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Τσεχία και τη Λιθουανία, όπως και το τρομοκρατικό όργιο της τουρκικής κυβέρνησης κατά των Κούρδων, έκανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας κατά την πρώτη μέρα του 4ου μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, όπου συμμετέχει ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής.

Μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας "Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά" σχετικά με τον απολογισμό δράσης του Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφερόμενος ειδικότερα στην καταδίκη τριών στελεχών, ανάμεσά τους του Εγκον Κρεντς, ΓΓ του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας, ο Στρατής Κόρακας εξέφρασε τη διαμαρτυρία του και κάλεσε το προεδρείο να ζητήσει την απελευθέρωσή τους.

Οσον αφορά την Τουρκία, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από το Συμβούλιο, ανάμεσα στα άλλα, να καταδικάσει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων στο Β. Ιράκ και να καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα για να δοθεί πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Επίσης, να απαιτήσει από την Τουρκία να σεβαστεί τα δημοκρατικά και εθνικά δικαιώματα των Κούρδων και να αποφυλακίσει τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα, έστω της προσωρινής αναστολής, της συμμετοχής της Τουρκίας στο Συμβούλιο.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατάγγειλε τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Τσεχία και τη Λιθουανία και κάλεσε το Συμβούλιο να απαιτήσει από τις χώρες αυτές να σεβαστούν τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών τους. (Τις σημαντικές παρεμβάσεις του βουλευτή του ΚΚΕ θα παρουσιάσει αναλυτικά ο "Ρ" στο αυριανό του φύλλο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ