Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οχι στις ΝΑΤΟικές τρομοκρατικές ασκήσεις

Με αφορμή τη μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση "DYNAMIC - MIX - 97" που ξεκίνησε χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη ΝΑΤΟική τρομοκράτηση των λαών της περιοχής και χαιρετίζει την πρόσφατη κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας ενάντια την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης άσκησης. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Αρχίζει σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας η μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση "DYNAMIC - MIX - 97", στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις από 14 χώρες του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μια καθαρά επιθετική άσκηση, που έχει στόχο να προετοιμάσει ακόμη περισσότερο τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης για την υλοποίηση των σχεδίων της Νέας Τάξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Ηδη το ΓΕΕΘΑ με μια ανοιχτή ομολογία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει τη δυνατότητα της Νότιας Πτέρυγας να υλοποιεί τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και να χειριστεί ταυτόχρονα κρίσεις στην περιοχή". Οι λαοί των Βαλκανίων γνωρίζουν πολύ καλά το "χειρισμό των κρίσεων" και τη "νέα στρατηγική" του ΝΑΤΟ με την πρωτοφανή επέμβασή του στη Βοσνία, που με βομβαρδισμούς σκόρπισε το θάνατο, την καταστροφή και επέβαλε καθεστώς ανοιχτής κατοχής. Είναι πια φανερό ότι η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων έχει σαν στόχο την επίλυση των διάφορων προβλημάτων στην περιοχή με τη ΝΑΤΟική τρομοκρατία των όπλων.

Για μια ακόμα φορά η χώρα μετατρέπεται σε προχωρημένο ΝΑΤΟικό επιθετικό φυλάκιο και ο ελληνικός στρατός σε διμοιρία του ΝΑΤΟ και της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Η ελληνική κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραδίδει τη χώρα και τον ελληνικό στρατό στους Αμερικανονατοϊκούς τρομοκράτες των λαών των Βαλκανίων και της ανθρωπότητας ολόκληρης.

Η ΕΕΔΥΕ, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και του λαού της περιοχής, καλεί τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να συσπειρωθεί στο κίνημα ειρήνης και να δυναμώσει τον φιλειρηνικό του αγώνα.

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ