Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΟΣ ΣΙΩΠΗΣ" ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
διαπραγματεύσεων και συμβάσεων;

Η κυβέρνηση πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, "πολιτική συμφωνία" μεταξύ κυβέρνησης - εργοδοτών - ΓΣΕΕ, για τις αποδοχές των εργαζομένων για "συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα"

Τον ίδιο το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τοποθετεί τώρα η κυβέρνηση στην "προκρούστεια κλίνη" του "κοινωνικού διαλόγου", με στόχο την ουσιαστική κατάργησή τους!

Ετσι, οι εκπρόσωποί της εμφανίστηκαν χτες στη συνεδρίαση της Γραμματείας του "κοινωνικού διαλόγου" να προτείνουν "πολιτική συμφωνία" μεταξύ κυβέρνησης, εργοδοτών και ΓΣΕΕ για τις αποδοχές των εργαζομένων στα δυο επόμενα χρόνια ή γενικώς για "ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα"! Και αυτό, όταν επίκειται η καταγγελία από τη ΓΣΕΕ της διετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και η καταγγελία εκατοντάδων κλαδικών και επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων!

Ως... αντάλλαγμα σε μια τέτοια συμφωνία - συμφωνία σκληρής μονόπλευρης λιτότητας - η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσφέρει μια δήθεν τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τιμαριθμοποίηση, που υποτίθεται ότι είχε υποσχεθεί από πέρσι, αλλά που τώρα αμφισβητεί ευθέως ακόμα και την ύπαρξη δέσμευσης!

Να σημειωθεί ότι μετά τη χτεσινή - "κεκλεισμένων των θυρών" - συνεδρίαση, επιβλήθηκε ο νόμος της σιωπής και - παρόντων των άφωνων εκπροσώπων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (!) - την... ενημέρωση ανέλαβε μόνο ο υφυπουργός Εργασίας!


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ