Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΩΝΟΥ
Ομαδική απόδραση από τα κρατητήρια

Ομαδική απόδραση από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού έγινε χτες τα ξημερώματα.

Στα τέσσερα κρατητήρια του Τμήματος, κρατούνταν 60 αλλοδαποί, που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση - "σκούπα" της ΕΛΑΣ για να απελαθούν. Οι κρατούμενοι είχαν χωριστεί σε ομάδες των 15 ατόμων και μοιράστηκαν στα τέσσερα κρατητήρια. Μια από αυτές, αποτελούμενη από οχτώ Ρουμάνους, τέσσερις Αλβανούς, δυο Πολωνούς κι έναν Ινδό, κατόρθωσε να διαρρήξει το λουκέτο του κρατητηρίου. Στη συνέχεια, προχώρησαν στο διάδρομο, πέρασαν την πόρτα και βγήκαν από την γκαραζόπορτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, η απόδραση έγινε γύρω στα μεσάνυχτα. Οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία, αλλά δεν είχαν οπτική επαφή με το χώρο αυτό, κατάλαβαν την απόδραση στις 2.30 τα ξημερώματα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν περιπολικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Για να διαπιστωθούν οι ευθύνες και οι παραλείψεις των αστυνομικών, διατάχθηκε από τον αττικάρχη η διενέργεια ΕΔΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει ότι τα κτιριακά δεδομένα των σημερινών αστυνομικών υπηρεσιών ανάγονται για την κάλυψη των αναγκών της προηγούμενης πεντηκονταετίας. Σημειώνει ότι "η φύλαξη 50 και 60 κρατουμένων δεν μπορεί να ανατίθεται σε δυο ή τρεις αστυνομικούς, αλλά και ούτε ο αριθμός αυτών των κρατουμένων είναι δυνατόν να διαφυλαχτεί σε κρατητήρια ανασφαλή από κάθε άποψη και μάλιστα στοιβαζόμενος". Επισημαίνει επίσης "την ακαταλληλότητα των χώρων αυτών από πλευράς ύπαρξης των όρων της υγιεινής και της ασφάλειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ