Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ
Τίμησαν τους Σαλαμινομάχους

Φόρος τιμής στους Σαλαμινομάχους ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές των Δήμων Περάματος και Αμπελακίων με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,ο δήμος διεκδικεί από την κεντρική εξουσία την αξιοποίηση του χώρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Σαλαμινομάχων και τη μετατροπή του σε μνημείο. "Η επέτειος αυτή - συνέχισε ο Γ. Πατσιλινάκος - είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Πέραμα, γιατί παρά το γεγονός ότι είναι μία νέα πόλη, είναι στενά συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Από αυτήν γεννήθηκε και αναπτύχθηκε".

Μέχρι το 1995 κανένα έργο δεν είχε γίνει για την αξιοποίηση του χώρου, που χρησίμευε ως χώρος αμμοβολών και σκουπιδιών από ιδιώτες. Από το 1983, επισημαίνει ο Γ. Πατσιλινάκος, γίνονται προσπάθειες για τη μετατροπή του χώρου σε μνημείο, παρά όμως τις κατά καιρούς δεσμεύσεις όλων των αρμοδίων, μέχρι στιγμής δε γίνεται τίποτα.

Αναφερόμενος γενικότερα για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη σπουδαιότητά του, ο δήμαρχος Περάματος υπογραμμίζει ότι έρχεται σε αντίθεση με το σύγχρονο ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που καταδυναστεύει λαούς και αφανίζει πολιτισμούς με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα. "Η επέτειος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι ένα μήνυμα ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων" και τη νέα πολιτιστική πρόταση που πάνε να μας επιβάλουν", τονίζει ο Γ. Πατσιλινάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ