Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μακάβρια ιστορία στο Λονδίνο

Ενα μήνα στα ψυγεία νοσοκομείου του Λονδίνου βρίσκεται νεκρός 45χρονος μετανάστης, ελληνικής καταγωγής, καθώς η οικογένειά του που ζει στη Γιουγκοσλαβία δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το υπέρογκο ποσό που ζητά η εταιρία για την αεροπορική μεταφορά του. Οι γονείς του νεκρού είναι πολιτικοί πρόσφυγες και ζουν από την εποχή του εμφυλίου στην πόλη Νόβισαντ. Δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα τους λόγω και των υπερβολικών χρηματικών ποσών που ζητάει η ελληνική πλευρά.

Ο Ανέστης Αθανασιάδης που εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο Λονδίνο έπαθε κρίση ζακχάρου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε μετά από επιπλοκές της αρρώστιας που παρουσίασε. Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου δε διέθεταν τα στοιχεία της οικογένειάς του στη Γιουγκοσλαβία κι έτσι δεν μπόρεσαν να τους ειδοποιήσουν.

Πριν τρεις μέρες τυχαία οι γονείς του άτυχου Αθανασιάδη πληροφορήθηκαν για το δραματικό τέλος που είχε ο γιος τους στην Αγγλία, αλλά δε διαθέτουν το μεγάλο ποσό - 15.000 μάρκα - που απαιτείται για τη μεταφορά του νεκρού. Επίσης, πριν τέσσερα χρόνια οι τραγικοί γονείς είχαν χάσει και τον άλλο γιο τους στη διάρκεια σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Μοναδικό στήριγμα των γονέων και των παιδιών του Αν. Αναστασιάδη είναι ο Στάθης Αθανασιάδης, θείος του νεκρού που ζει στην Αξιούπολη Κιλκίς. Πολλοί σύντροφοι και φίλοι καθώς και φορείς της πόλης όπου ζει, συμπαραστάθηκαν στον Στάθη, τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά και ήδη αυτός αναχώρησε για το Νόβισαντ. Καλούνται τόσο η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, όσο και διεθνείς οργανισμοί να βοηθήσουν την οικογένεια του άτυχου Αν. Αθανασιάδη και να μεσολαβήσουν για να γίνει δυνατή η μεταφορά του νεκρού στη Γιουγκοσλαβία προκειμένου να γίνει η κηδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ