Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρομακτικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου και Απ. Τασούλα

Βαθύτατα νοσούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής υγείας, η οποία περιλαμβάνει τη φειδωλή διάθεση των πιστώσεων για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία τους, την ίδια ώρα που συμπιέζονται αφόρητα οι αποδοχές των εργαζομένων, ενώ αυξάνουν διαρκώς τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό.

Ερώτηση για το πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη προσωπικού κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Κωστόπουλος."Το πρόβλημα είναι οξύ - διαπιστώνουν - ωστόσο, η κυβέρνηση περιορίζεται σε δημαγωγικές εξαγγελίες οι οποίες δεν υλοποιούνται". Ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κυβερνητική εξαγγελία για 3.900 προσλήψεις, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία απ' αυτές! Οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού δεν καλύπτονται ή στην καλύτερη περίπτωση καλύπτονται ανεπαρκώς. Για παράδειγμα, μια νοσηλεύτρια καλείται να εξυπηρετήσει 25-30 ασθενείς, ενώ μόνο στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας υπάρχουν 500 κενές θέσεις γιατρών.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για φέτος 560 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και 2.700 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Οι πραγματικές ανάγκες, όμως, είναι μεγαλύτερες. Χρειάζεται να προσληφθούν περισσότεροι από 2.500 γιατροί, 25.000 νοσηλευτές και άλλο προσωπικό.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελθείσες προσλήψεις και να προωθηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ