Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Σιγήν ιχθύος" για τις συγχωνεύσεις κρατικών φορέων

Στα πλαίσια της συρρίκνωσης του κοινωνικού σκέλους των κρατικών λειτουργιών και της παράλληλης ενίσχυσης των κατασταλτικών λειτουργιών του κράτους, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας είχε χτες συναντήσεις με τέσσερις υπουργούς με θέμα "συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

Ειδικότερα ο Γ. Παπαντωνίου συναντήθηκε κατά σειρά με τους υπουργούς: Μεταφορών Τ. Μαντέλη, Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου και ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Στα πλαίσια της - σε αντιδραστική βάση - συρρίκνωσης των κοινωνικών κρατικών λειτουργιών, η κυβέρνηση προωθεί ιδιωτικοποιήσεις φορέων μέσω της μετατροπής ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις των, περίπου, 7.000 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για το όλο εγχείρημα με πρωθυπουργική εντολή, τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη τηρούν "σιγήν ιχθύος" με προφανή στόχο να μην προκληθούν πρόσκαιρες αντιδράσεις από τους θιγόμενους. Και αυτοί είναι πολλοί. Αρμόδιοι παράγοντες έχουν επισημάνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα σε μία τριετία η μείωση των φορέων αυτών σε 1.000 (πρόκειται για δραστική συρρίκνωση) και η μετακίνηση 60.000 για ορισμένους και κατ' άλλους 100.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ