Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδιωτικοποιούν τις φοιτητικές εστίες

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Τα προβλήματα των οικοτρόφων φοιτητών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.

Από όσα προκύπτουν δε από την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να σκύψει πάνω στα προβλήματα των οικοτρόφων φοιτητών, αλλά, αντίθετα, μέσω της συκοφαντίας τους, να προχωρήσει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών εστιών.

Ο Στ. Παναγιώτου στην Ερώτησή του κατήγγειλε ότι η διοίκηση των εστιών της Θεσσαλονίκης στέλνει ειδοποιητήρια σε οικότροφους προκειμένου να πληρώσουν μεγάλα ποσά, διαφορετικά τους απειλεί με μηνύσεις.

Ως μεμονωμένα περιστατικά που αφορούν μόνο εννιά οικοτρόφους, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στην Εστία της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, κάνοντας λόγο για αιώνιους φοιτητές, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν 1.500 δρχ. το μήνα που διατίθενται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των οικοτρόφων.

Οι ελλείψεις κρεβατιών είναι η αιτία που δε βρίσκουν στέγη οι φοιτητές και όχι οι "αιώνιοι φοιτητές", τόνισε στην παρέμβασή του ο Στ. Παναγιώτου ανακοινώνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.750 κρεβάτια για 50.000 φοιτητές. Οσο δε για την επιχειρηματολογία του υφυπουργού ότι "οι 1.500 δρχ. είναι ένα συμβολικό ποσό", ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι φοιτητές, καθώς η κυβέρνηση αρχίζει με αυτό το ποσό, με στόχο όμως στη συνέχεια να το αυξήσει όπως έκανε στην Αρτα, όπου ζητάει ενοίκιο 10.000 ή τα Γιάννενα όπου το ποσό ανέρχεται στις 15 - 20.000 δρχ. Βαθμιαία, υπογράμμισε, αποσκοπείτε στην κατάργηση ή την ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών εστιών, όπως κάνετε και σε άλλους τομείς και όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, με τις οποίες χτυπιέται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ