Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετάθεση ευθυνών για την άμυνα στο λαό

Δήλωση του Β. Καλαματιανού για το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στη Βουλή

Σχετικά με το θέμα της Παλλαϊκής Αμυνας, ο Βασίλης Καλαματιανός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κυβέρνηση αξιοποιεί την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την εμπλοκή που έγινε τελευταία με τα τουρκικά αεροπλάνα, για να πείσει για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου για την Παλλαϊκή Αμυνα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πάγια τακτική της, πρώτα διαρροή στον Τύπο και μετά κατάθεση στη Βουλή.

Η κυβέρνηση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου επιδιώκει τη μετατροπή ενός εθελοντικού λαϊκού θεσμού σε μέσο στρατιωτικοποίησης του συνόλου των Ελλήνων πολιτών.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με το περιεχόμενο και την αντίληψη που φαίνεται να διαπερνά το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, τα προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής της υποτέλειας, στο λαό, σύμφωνα με την πάγια τακτική της.

Για το ΚΚΕ η άμυνα της χώρας είναι ένα σύνθετο ζήτημα και αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομικής, της ανάπτυξης της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας, του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τίποτε από τα παραπάνω δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η εξωτερική πολιτική κινείται στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και με βάση τις κατευθύνσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντιδράσεις της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά περιορίζονται στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Καμιά σαφής καταδίκη ή έστω επιμερισμός ευθυνών σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Η οικονομική πολιτική της καθημερινά γίνεται πιο αντιλαϊκή. Η πολεμική βιομηχανία βρίσκεται σε τέλμα και οδηγείται σε εξαφάνιση, ώστε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα κύρια από τις ΗΠΑ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας προσανατολίζονται, μετά τη συμμετοχή και εμπλοκή στη Βοσνία και την Αλβανία, σε γενικευμένες επιχειρήσεις εκτός συνόρων, στα πλαίσια ΝΑΤΟικών εκστρατευτικών σωμάτων. Ολα αυτά υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ