• Εμμεσα πλην σαφώς, ζήτησε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων
  • - Επιτυχημένη, κυρίως από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των κυβερνητικών επιλογών, υπήρξε η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη. Πρώτο, ο Κ. Καραμανλής δε δίστασε να συγκρουστεί με... - 1997-10-21 00:00:00.0"/>
  • Εμμεσα πλην σαφώς, ζήτησε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων
  • - Επιτυχημένη, κυρίως από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των κυβερνητικών επιλογών, υπήρξε η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη. Πρώτο, ο Κ. Καραμανλής δε δίστασε να συγκρουστεί με... - 1997-10-21 00:00:00.0" /> "Ανοίξτε τους δρόμους"! | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 11
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    "Ανοίξτε τους δρόμους"!
    • "Επιτυχημένη", για λογαριασμό της κυβερνητικής πολιτικής, η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη
    • Εμμεσα πλην σαφώς, ζήτησε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

    "Επιτυχημένη", κυρίως από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των κυβερνητικών επιλογών, υπήρξε η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

    Πρώτο, ο Κ. Καραμανλής δε δίστασε να "συγκρουστεί" με τους κατοίκους αρκετών χωριών του νησιού, που διαμαρτύρονται ενάντια στον "Καποδίστρια", ζητώντας τους να ανοίξουν τους δρόμους και να περιορίσουν τις μορφές διαμαρτυρίας τους σε λαϊκές συνελεύσεις, μάζεμα υπογραφών, τοπικά δημοψηφίσματα κλπ. Παράλληλα, για λόγους ψηφοθηρικούς ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους κυρίως για τον αναγκαστικό χαρακτήρα των συνενώσεων, κάνοντας λόγο για "αυτόκλητους σωτήρες, χαρτογιακάδες, λογιστές και ψευτοτσαμπουκάδες", που επιχειρούν την αλλαγή του διοικητικού χάρτη χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

    Δεύτερο, ανανέωσε την κριτική και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου και, έμμεσα πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Για το τελευταίο, μιλώντας χτες στο Λασίθι, απαντώντας στο ερώτημα, ποιοι θα αντιδράσουν στην "αναγεννητική μας πορεία", είπε: "Θα αντιδράσουν εκείνοι που βολεύονται με τα κακώς κείμενα. Οσοι, για παράδειγμα, απολαμβάνουν τη μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου κατά αναξιοκρατικό τρόπο και στην πρόσληψη, αλλά και στην εξέλιξή τους"!

    Τρίτο, έθεσε στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική σε αρκετούς τομείς, όπως η αγροτική πολιτική και ο τουρισμός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει πολιτική σε αυτούς τους τομείς! Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αναδείξει και τις... "διαφορές" που έχει με την κυβερνητική πολιτική.

    Τέταρτο, βρήκε ευκαιρία να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του κράτους, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα "για να επιβάλει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια" στο νησί, με αφορμή το "πρόβλημα εγκληματικότητας".

    Επίσης, κατάφερε να επισημοποιήσει τη συμμαχία του με τον Κ. Μητσοτάκη, εξασφαλίζοντας την υποστήριξή του στη νέα ηγεσία και την έκκλησή του για συστράτευση όλων στο πλευρό του. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα. Μετά τους Μ. Εβερτ, Γ. Σουφλιά και ο Γ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε προχτές στην "Καθημερινή" ότι δε συμφωνεί με όλα με τον Κ. Καραμανλή, αρχίζοντας από τις επιλογές των προσώπων που επέλεξε για τομεάρχες. Σήμερα επίσης παρουσιάζει τις "δικές του θέσεις" για την αναθεώρηση του Συντάγματος.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ