Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Ομόφωνο "όχι" στη Σταυρού - Ελευσίνας

Με μία ακόμα δυναμική κινητοποίηση απάντησαν χτες οι κάτοικοι και ο Δήμος Βριλησσίων στα σχέδια της κυβέρνησης να κατασκευάσει σχεδόν επιφανειακά το κομμάτι της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας που θα περάσει από την περιοχή. Με συγκέντρωση στην πλατεία Αναλήψεως και πορεία στη Λεωφόρο Πεντέλης, την οποία απέκλεισαν συμβολικά για δεκαπέντε περίπου λεπτά, οι κάτοικοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σαν απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία. Στην κατεύθυνση αυτή, κλειστά ήταν χτες τα γυμνάσια, τα λύκεια, τα καταστήματα, αλλά και ο Δήμος Βριλησσίων, όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία με στάση από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Στη συγκέντρωσή τους, οι Βριλησσιώτες εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την εναντίωσή τους στην κατασκευή της Σταυρού - Ελευσίνας, που "στην ουσία θα καταστρέψει το προάστιο" και επανέλαβαν το αίτημά τους, το κομμάτι της λεωφόρου που θα περάσει από την περιοχή, να είναι σκεπαστό, δημιουργώντας έτσι το περιθώριο για επιφάνεια πρασίνου και αθλοπαιδιών, διατηρώντας ταυτόχρονα τους παράπλευρους δρόμους ως δρόμους αμιγούς κατοικίας. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Παπαδόπουλος, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και στα αιτήματα των κατοίκων και του δήμου.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα έστειλε και η ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας ότι "η κοινή δράση είναι το καλύτερο μάθημα περιβάλλοντος για τα παιδιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ