Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Οι μάρτυρες αντικρούουν το κατηγορητήριο

Κανένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση της "Αντικρατικής Πάλης", δεν αναγνώρισε τον Γιώργο Μπαλάφα ως έναν από τους δράστες των τριών ανθρωποκτονιών, ενώ για τα όπλα στο διαμέρισμα της οδού Καλαμά στα Σεπόλια, ο γιος του ιδιοκτήτη Χρ. Νάζος άφησε να εννοηθεί ότι τοποθετήθηκαν εκεί εκ των υστέρων.

Ο μάρτυρας αυτός είπε, συγκεκριμένα, ότι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα μπήκε στο διαμέρισμα τις πρωινές ώρες της 25ης Νοέμβρη 1986 επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αποχέτευση. Κανένας τους δεν αντιλήφθηκε την ύπαρξη όπλων. Υπήρχε εκεί μόνο ένα δίπλωμα οδήγησης. Το απόγευμα, όμως, του τηλεφώνησε ένας αστυνομικός και εν συνεχεία μπήκαν οι δυο τους στο διαμέρισμα και τότε είδαν τα όπλα, που η αστυνομία συνέδεσε με τον Γ. Μπαλάφα και την"Αντικρατική Πάλη". Η κατάθεση του Χρ. Νάζου κράτησε δυο ώρες.

Εξετάστηκαν, επίσης, μάρτυρες για την "υπόθεση Σκλαβενίτη" στο Γαλάτσι, οι οποίοι είπαν ότι ο Γ. Μπαλάφας δεν ήταν μεταξύ των δραστών της ληστείας και του φόνου των δυο συνοδών της χρηματαποστολής της Τράπεζας Πίστεως.

Επεισόδιο δημιούργησε ο μάρτυρας Λεων. Θεοφανόπουλος, θείος του άτυχου εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου, στη διάρκεια της κατάθεσής του, όταν άρχισε να φωνάζει ότι "ο κατηγορούμενος, οι συνήγοροί του και όσοι βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα είναι τρομοκράτες". Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γερ. Σιμόπουλος αναγκάστηκε να τον αποβάλει από την αίθουσα λόγω απρεπούς συμπεριφοράς.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ