Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΕΜΕΣΙΣ"
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ

Να φύγει η Ελλάδα από τις δομές του ΝΑΤΟ που υπονομεύουν τα συμφέροντά της, τονίστηκε χτες στη Βουλή ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δυο μόλις μέρες πριν τη συνάντηση της Κρήτης. Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με αφορμή χτεσινά επεισόδια κατά τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών

Πλήρης όσο και δραματική επιβεβαίωση των όσων πάγια τονίζει το ΚΚΕ, για τον αρπακτικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και τον επιβλαβή ρόλο των ΗΠΑ για την Ελλάδα, εκδηλώθηκε χτες.

Το ΝΑΤΟ, με τη νέα επιχειρησιακή του δομή επιβάλλει διχοτόμηση και συγκυριαρχία του Αιγαίου με την Τουρκία, ομολογούσε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το 1993, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που δημοσίευσε χτες το περιοδικό "Νέμεσις". Ομως, σήμερα η κυβέρνηση Σημίτη συνυπογράφει τα ΝΑΤΟικά σχέδια, συνομολογώντας την - ήδη δεδομένη - παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Χτες επίσης, και ενώ η κυβέρνηση προσέρχεται στη διάσκεψη της Κρήτης, πιστή στο "πνεύμα της Μαδρίτης" και της αμερικανοδουλίας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκαν να αναφερθούν στον υπονομευτικό ρόλο του ΝΑΤΟ κατά των συμφερόντων της χώρας.

Αυτή η πολιτική εκτός από τον τυχοδιωκτισμό και την εξάρτηση, αφήνει ανοιχτό το δρόμο και για εθνικιστικούς παροξυσμούς, όπως οι χτεσινοί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τα φαινόμενα της όξυνσης της κατάστασης στο Αιγαίο, στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, είναι έκφραση των συμφερόντων και αντιθέσεων της κεφαλαιοκρατίας που εμφανίζονται με τον μανδύα του ΝΑΤΟ, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης.ΣΕΛΙΔΕΣ 3, 6 - 7


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ