Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
(εισ) Εξω από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τη νέα επιχειρησιακή δομή του ΝΑΤΟ, στη νοτιοανατολική πτέρυγα θα λειτουργούν δυο υποστρατηγεία (Λάρισας και Σμύρνης), χωρίς καθορισμό των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης τους! Την περιοχή ευθύνης θα καθορίζουν οι ΗΠΑ μέσω του κεντρικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, το οποίο θα έχει την ευχέρεια να παραχωρεί σε Τούρκο διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης τον έλεγχο όλου του Αιγαίου!

Το ΚΚΕ κατάγγειλε εξαρχής τις παραπάνω αποφάσεις που συνυπέγραψε η ΝΔ το 1992. Σήμερα, η κυβέρνηση Σημίτη ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις των ΗΠΑ και αποδέχεται πλήρως ό,τι ακριβώς αρνιόταν - έστω στα λόγια - το ΠΑΣΟΚ, πριν γίνει κυβέρνηση το 1993, όπως αποκαλύπτει επιστολή του Ν. Κουρή προς τον Α. Παπανδρέου, που δημοσιεύει το περιοδικό "Νέμεσις".

Η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη υποτέλειας άνευ προηγουμένου, είναι έτοιμη να προσυπογράψει τις αμερικανικές υποδείξεις για τη νέα δομή της συμμαχίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Οσο για τις αντιδράσεις - έστω και καθυστερημένα - βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύουν και ταυτόχρονα ομολογούν περίτρανα την αλήθεια που διατρανώνει αταλάντευτα το ΚΚΕ: Η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ που συνιστά τον "υπ' αριθμόν ένα" εχθρό της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ