Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ!

Πρώτη Νοέμβρη αύριο, πρώτη μέρα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, αλλά και όλοι οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, είναι πανέτοιμοι να δώσουν μια ιδιαίτερη μάχη, πλάι στις τόσες καθημερινές για τα συμφέροντα των εργαζομένων και σε συνδυασμό μ' αυτές. Την πολιτική μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Ολα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Οι κομμουνιστές είναι πανέτοιμοι και, ήδη, υλοποιούν, τα σχέδια, το πρόγραμμα εξορμήσεων, και συζητήσεων με τους εργαζόμενους σ' όλους τους χώρους, στις γειτονιές, στα εργοστάσια, στα γραφεία, σπίτι το σπίτι, για να κερδηθεί αυτή η "πρώτη" μάχη που δίνεται στα πλαίσια των τιμητικών πολύμορφων και πολύπλευρων εκδηλώσεων που βρίσκονται μπροστά μας για το επόμενο διάστημα. Η αυριανή, πρώτη μέρα της Εξόρμησης θα το επιβεβαιώσει ασφαλώς.

***

Γιατί οι κομμουνιστές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κατανοώντας τη μεγάλη σημασία αυτής της τιμητικής Οικονομικής Εξόρμησης. Οτι η συγκεκριμένη Οικονομική Εξόρμηση που γίνεται προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ έχει διπλή αξία: Πρώτα, γιατί θα δώσει στο ΚΚΕ τη δυνατότητα να προβάλει πιο αποτελεσματικά την πολιτική του και να αναπτύξει τη δράση του στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία - της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, της επιχείρησης κατεδάφισης των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων - για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Με δεδομένη τη στήριξη και την επιχείρηση εξωραϊσμού της πολιτικής αυτής από όλα τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι το ΚΚΕ είναι και αποτελεί, αντικειμενικά, το μοναδικό στήριγμα στον αγώνα των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματιών - βιοτεχνών για την υπεράσπιση των πραγματικών συμφερόντων τους απέναντι στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Κι αυτή η μοναδικότητα, δίνει φτερά στους κομμουνιστές για να αναπτύξουν τη δράση στους εργαζόμενους, για να στηρίξουν το ΚΚΕ - και οικονομικά - έχοντας πλήρη επίγνωση ότι ενισχύουν το δικό τους αγώνα, τα δικά τους δίκαια αιτήματα.

****

Το Δεύτερο ζήτημα με το οποίο συνδέεται η συγκεκριμένη Οικονομική Εξόρμηση, είναι η ανάδειξη και προβολή της μεγάλης προσφοράς του ΚΚΕ με την 80χρονη ηρωική πατριωτική δράση του στους εργαζόμενους. Κι αυτό, όχι σαν στοιχείο δικαίωσης των κομμουνιστών, αλλά, κυρίως, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας να μάθουν την πραγματική ιστορία και προσφορά του Κόμματος και να βγουν εκείνα τα διδάγματα και πολιτικά συμπεράσματα που θα δώσουν δύναμη στον ίδιο το λαό, με τη στήριξη του Κόμματος, να οργανώσει την πάλη του για να αντιπαλέψει στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τις αρνητικές εξελίξεις και να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά του.

*****

Τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, με τις μεγάλες ηρωικές προσπάθειες, αλλά και τις οδυνηρές στιγμές του κινήματος, είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου. Μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται σήμερα μέσα στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου του Λαού, για κοινωνική προκοπή και, είναι βέβαιο, πάει πολύ μακριά, στο σοσιαλιστικό μέλλον. Αυτή είναι η προίκα και παρακαταθήκη των κομμουνιστών στα 80χρονα του ΚΚΕ, είναι η προίκα και παρακαταθήκη για τον ίδιο το λαό και τη χώρα μας. Αυτή τη μοναδική προσφορά του ΚΚΕ στο λαό και τη χώρα, προσπαθούν, χρόνια τώρα, να αποσιωπήσουν, να διαγράψουν και να διαστρεβλώσουν η ολιγαρχία και οι υποτακτικές αστικές κυβερνήσεις της σε συγχορδία με άλλα κέντρα. Σήμερα, μπροστά στην επέτειο των 80 χρόνων του ΚΚΕ, οι πλαστογράφοι της ιστορίας και τα τσιράκια τους - με αιχμή τους ριψάσπιδες και τους κάθε λογής αποστάτες του κινήματος - αναπτύσσουν μια ακόμα συντονισμένη και κατευθυνόμενη επιχείρηση να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και, μαζί, να πλαστογραφήσουν την πραγματική ιστορία του τόπου.

Η ενορχηστρωμένη λασπολογία που αναπτύσσεται τελευταία, επιβεβαιώνει, πόσο απασχολεί την ολιγαρχία, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους υπηρέτες τους, η δράση του ΚΚΕ σήμερα. Οι κομμουνιστές, ωστόσο, δεν υποτιμούμε τις δυνατότητες αυτών των κέντρων να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους με τις συκοφαντίες και την πλαστογράφηση της ιστορίας. Γι' αυτό οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πολύ περισσότερο, τώρα, είναι αποφασισμένοι να δράσουν αποφασιστικά, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να συζητήσουν μαζί τους για την ιστορία και την προσφορά του ΚΚΕ, τον αναντικατάστατο ρόλο του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Και, μ' αυτά τα "εφόδια", εντείνουμε την κινητοποίησή μας για να επιτύχει η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων. Και θα τα καταφέρουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά!

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, είναι αποφασισμένοι να δράσουν αποφασιστικά, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να συζητήσουν μαζί τους για την ιστορία και την προσφορά του ΚΚΕ, τον αναντικατάστατο ρόλο του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Με αυτά τα "εφόδια" εντείνουμε την κινητοποίησή μας για να επιτύχει η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων. Και θα τα καταφέρουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κύμα» προσφορών για τη γενέθλια μέρα του Κόμματος (2022-11-23 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς οι Κομματικές Οργανώσεις (2021-11-20 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-12-30 00:00:00.0)
Σχεδιάζεται πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό (2000-09-13 00:00:00.0)
Με χαμόγελα ικανοποίησης (1997-11-01 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του ΚΚΕ δύναμη στα χέρια του λαού (1997-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ