Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνδυνοι

"H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι πολύ επικίνδυνη για να την αφήσουμε να διαφύγει της προσοχής μας". Τάδε έφη ο Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μ. Κρόσμαν, χτες για τα Ελληνοτουρκικά. Αν ξεκινήσει κανείς από αυτό, εύκολα εξηγεί και τα υπόλοιπα, που έγιναν σχετικά με το θέμα...

***

Εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε, αυτό είναι το "μυστικό" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Αναζητήσατε τις ΗΠΑ! (Ποιο μυστικό δηλαδή, εδώ ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι η κυβέρνηση κρυφό καμάρι...).

***

Αλλωστε, σε μια έρευνα που έκανε χτες ο "Φλας", προέκυψε ότι το 90% των Ελλήνων πιστεύει πως η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οφείλεται στους Αμερικανούς και στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

***

Προφανώς, στο υπόλοιπο 10% εντάσσονται τα στελέχη της κυβέρνησης, που χαράσσουν την περήφανη εξωτερική πολιτική μας, αγκαλιά με τους Αμερικανούς.***

Οσο για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, μάλλον έρχονται να μας ξαναθυμίσουν ότι επί τόσα χρόνια κάποιοι φροντίζουν επιμελώς να "σπέρνουν" τον εθνικισμό, με αποτέλεσμα ακόμα να "θερίζουμε" ως κοινωνία τους "καρπούς".

***

ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ του Χρηματιστηρίου της Σοφοκλέους, μιλάγανε πάλι σήμερα τα κανάλια. Γιατί μας τα λένε; Για να λυπηθούμε τους χρηματιστές και όλους τους σχετικούς με το "σπορ";

***

Αυτοί, τουλάχιστον, παίζουν με τις μετοχές και τα χρήματα, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κερδίσουν. Εμείς, με την κυβέρνηση του Σημίτη, δε ρισκάρουμε καθόλου. Είναι σίγουρο πως είμαστε χαμένοι.

***

"ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ".Αυτή τη φορά, το 'πε ο Γείτονας για τους φαρμακοποιούς, πιο πριν το 'χαν πει ο Γιαννόπουλος κι ο Τζουμάκας για τους αγρότες και νωρίτερα ο Σουμάκης για τους ναυτεργάτες. Εχει καταλήξει η αγαπημένη "ατάκα" των εκσυγχρονιστών υπουργών.

***

Μόνο που πολλοί άλλοι έλεγαν τα ίδια στο παρελθόν και το έπαιζαν "σκληροί". Ας το ψάξουν λίγο να δουν πού κατέληξαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ