Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχεδιάζεται πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό

Σταθμός η ερχόμενη Κυριακή με την μεγάλη πανελλαδική εξόρμηση του Κόμματος για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη στη χώρα μας, πρώτα και κύρια σ' όλους τους εργαζόμενους

Πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό σχεδιάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, ενόψει της δημοσίευσης των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο (που θα διεξαχθεί από 14 έως 17 Δεκέμβρη) την ερχόμενη Κυριακή και του στόχου που τίθεται να φτάσουν αυτές πλατιά στο λαό, αλλά και της Οικονομικής Εξόρμησης που θα διεξαχθεί προς τιμήν του Συνεδρίου. Ηδη καθημερινά φθάνουν στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής ιδιαίτερα «χορταστικές» παραγγελίες από όλη την Ελλάδα για τον κυριακάτικο «Ρ», που θα περιέχει και το ένθετο με τις Θέσεις της ΚΕ. Ενώ χιλιάδες φίλοι του Κόμματος σπεύδουν στα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ και ζητούν να βοηθήσουν στην κυριακάτικη εξόρμηση. Συναγερμός έχει σημάνει και στις γραμμές της ΚΝΕ και βάσιμα αναμένεται οι ΚΝίτες να δώσουν τον τόνο στην πανελλαδική εξόρμηση της Κυριακής.

Παράλληλα οι κομμουνιστές έχουν ήδη ξεκινήσει την οικονομική δουλιά προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου. Προχωρούν και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, συνδυάζουν την οικονομική με την πολιτική δουλιά, με το καλύτερο «δέσιμο» με τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

«Το ΚΚΕ βαδίζει προς το 16ο Συνέδριό του. Στην πορεία προς το Συνέδριο δίνουμε τη μάχη για προώθηση της πολιτικής του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης. Εντείνουμε τη δράση μας. Επιδιώκουμε να συναντηθούμε με νέες δυνάμεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημιουργίας του μετώπου», τονίζει η ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την Οικονομική Εξόρμηση.

Σημειώνει πως ταυτόχρονα: «Αναπτύσσουμε τη δουλιά μας σε όλα τα μέτωπα, για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.

Συμμετέχουμε δραστήρια σε όλους τους αγώνες. Πρωτοστατούμε στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Συνεχίζουμε τη δράση με τους φίλους και συνεργαζόμενους μαζί μας, στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων, της Υγείας, Παιδείας, των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ανοίγουμε το δρόμο, για νέες επιτυχίες και κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Πρωτοστατούμε στην πάλη ενάντια στη λιτότητα, την ακρίβεια, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επιδιώκουμε την πιο πλατιά συσπείρωση και πάλη ενάντια στον αυταρχισμό, την κρατική βία και καταστολή, ενάντια στη λογική της νέας τάξης, που δρομολογεί τον περιορισμό της δράσης του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Συμβάλλουμε στη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Η ΚΕ του Κόμματος υπογραμμίζει πως για τις απαιτήσεις του αγώνα, για να στεφθούν με επιτυχία οι στόχοι του 16ου Συνεδρίου, απαιτείται και ανάπτυξη της οικονομικής δουλιάς, με δεδομένο και το γεγονός ότι η οικονομική ολιγαρχία για να υπηρετήσει τους αντιλαϊκούς στόχους της διαθέτει τεράστια χρηματικά ποσά.

Τα μέλη του ΚΚΕ, αλλά και οι φίλοι και οι οπαδοί του καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Καλούνται να απευθυνθούν παντού, να συζητήσουν με κάθε άνθρωπο που «προσβλέπει με εμπιστοσύνη στο Κόμμα, στη δράση του, στην ασυμβίβαστη στάση του, στην προσφορά του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, του λαού και της χώρας» και να ζητήσουν την οικονομική του ενίσχυση.

Τέλος, η ΚΕ εκφράζει την πεποίθηση πως και αυτή τη φορά τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος, με αφορμή το 16ο Συνέδριο και στην οικονομική του ενίσχυση, θα φέρουν τη φωνή, θα γνωρίσουν τις Θέσεις, τις προτάσεις του ΚΚΕ σε πολύ περισσότερους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ