Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και... συναυλίες ενάντια στον Μιλόσεβιτς!

Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο, με τη στήριξη του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών!

Συναυλία με στόχο τη μεταστροφή της ελληνικής κοινής γνώμης, ώστε να σταματήσει να παρέχει «στήριξη στο καθεστώς Μιλόσεβιτς» ενόψει και των εκλογών της 24ης Σεπτέμβρη, διοργανώνεται το Σάββατο 16 του μήνα στη Μονή Λαζαριστών με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και Ελλήνων επιχειρηματιών. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία της οργάνωσης Γιουγκοσλάβων Φοιτητών (ΟΤΠΟΡ) που πρόσκειται στη γιουγκοσλαβική αντιπολίτευση. Στηρίζουν διάφορες οργανώσεις - φαντάσματα και ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως ο «ΚΛΙΚ FM» και το «Ράδιο Παρατηρητής» ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Π. Παπασαραντόπουλος, γνωστός και για τη συμμετοχή του σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως και αυτή η «πολιτιστική» - ουσιαστικά πολιτική - δραστηριότητα, επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Την πόλη όπου ο λαός και η νεολαία αγωνίστηκαν με συνέπεια και απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Αυτά τα αισθήματα, αποκαλύπτεται, πως θέλουν να αλλοιώσουν και οριστικά να κάμψουν η κυβέρνηση και τα αφεντικά της, με τα ντόπια δεκανίκια τους.

Η ΕΔΥΕΘ

Τη χρησιμοποίηση των συναυλιών ως «μια νέα μορφή άσκησης εξωτερικής πολιτικής» καταγγέλλει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) ξεσκεπάζοντας το ρόλο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο λαός μας, οι μαζικοί φορείς του και το Ελληνικό Κίνημα Ειρήνης μία μόνο στήριξη παρέχουν και αυτή είναι η δυνατότητα ο γιουγκοσλαβικός λαός να ζει ελεύθερος και ελεύθερα να αποφασίζει για τις τύχες του. Σε αντίθεση με αυτή την ξεκάθαρη θέση, ο κ. Σημίτης και τα υπερατλαντικά αφεντικά του είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν στο γείτονα λαό τη θέληση και τις επιλογές τους», σημειώνει η ΕΔΥΕΘ αποκαλύπτοντας τους σκοπούς που εξυπηρετεί και η καινούρια «πολιτιστική» διοργάνωση, που έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την επιχείρηση εξωραϊσμού του δολοφονικού 6ου Αμερικάνικου Στόλου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Η ελληνική κυβέρνηση αφού μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε στρατιωτικό και οικονομικό ορμητήριο της Νέας Τάξης ενάντια στους λαούς της περιοχής, τώρα μάλλον της επιφυλάσσει ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο: τη μετατροπή της σε «πολιτιστικό κέντρο» για την άσκηση πολιτικών επεμβάσεων με Δούρειο Ιππο τον πολιτισμό. Ο δε κ. Παπανδρέου, ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ και manager της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης και του έκπτωτου μονάρχη της, τώρα αναλαμβάνει και το ρόλο του καλλιτεχνικού πράκτορα ξένων «μουσικών συγκροτημάτων». Δε διδάχθηκαν τίποτα από την προηγούμενη ανάλογη εμπειρία ανάμειξης ελληνικών πολιτικών δυνάμεων στις εκλογές σε Βουλγαρία και Αλβανία και τις συνέπειες για τη χώρα μας από αυτή. Εχουν τυφλωθεί εντελώς από το παραμύθι ότι θα γίνουν τα μικρά αφεντικά στην περιοχή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ