Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντεπίθεση των εργαζομένων στα αντιλαϊκά μέτρα

Εντατικά προετοιμάζεται η μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία που οργανώνει η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.

Με εντατικούς ρυθμούς, οι κομμουνιστές της Αθήνας, σε συνδυασμό με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και της διάδοσης του "Ρ", προετοιμάζουν τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντεπίθεσης που οργανώνεται την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, από την Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ κατά της αντιλαϊκής επέλασης της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ελευθεριών του λαού.

Οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός της Αθήνας καλούνται, με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση - διαδήλωση και την πορεία που θα ακολουθήσει, να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας κατά της πολιτικής της λιτότητας και των μισθών και συντάξεων πείνας, της ανεργίας που συνθλίβει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, για τη δημόσια υγεία και δωρεάν παιδεία που καταργούνται, για να μην περάσει η επιχείρηση κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, για να αποκρουστεί ο αυταρχισμός, ο αντικομμουνισμός, η εξαγορά συνειδήσεων, που αποτελούν, πλέον, τα κύρια όπλα της κυβέρνησης για την εξόντωση του λαϊκού κινήματος. Επίσης, για να αντιμετωπιστούν η διείσδυση των πολυεθνικών στη χώρα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα και το κλείσιμο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας στα πλαίσια της αμερικανο-ΝΑΤΟικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, που υποθηκεύουν το μέλλον του λαού και της χώρας.

Ο λαός, με την επιτυχία, τελευταία, της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, αλλά και με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση στους θιασώτες της συναίνεσης και του "κοινωνικού εταιρισμού", της υποταγής και της μοιρολατρίας. Ετσι, είναι βέβαιο, εφ' όσον ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός σωστά, θα πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για να στείλουν ένα νέο μήνυμα αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Οπως τονίζει και η ανακοίνωση της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ταξικούς αγώνες και λαϊκή συσπείρωση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, που θα ανατρέψει αυτήν την καταστροφική πολιτική του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα - πλην του ΚΚΕ, βεβαίως. Θα επιβάλει μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, για την οποία οι κομμουνιστές μαζί με τους εργαζόμενους αγωνίζονται δυναμικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ