Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψεύδος, ψεύδος, ψεύδος!

Στις 7 Νοέμβρη, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, έφτασε στο σημείο να ψευδολογήσει ασύστολα, λέγοντας ότι "διαψεύδει" πως υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα! "Διάψευση", που εκστόμισε, μετά από μια αποκαλυπτική συζήτηση στο πρες - ρουμ, όπου, όταν ο "Ρ" επισήμανε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως κατά καιρούς έχει δώσει διαφορετικές απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι πυρηνικά στη χώρα, εκείνος δήλωνε: "Διαλέξτε όποια απάντηση σας αρέσει"! Πριν δυο βδομάδες, όμως, πέρα από αυτές τις επίσημες δηλώσεις, υπήρχαν και ανεπίσημες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων: "Βρέστε πού τα έχουμε τα πυρηνικά όπλα, για να αποδείξετε ότι υπάρχουν πυρηνικά στην Ελλάδα. Νομίζετε ότι εκεί που είναι μπορεί να πάει κανείς να τα βρει ή να τα φωτογραφήσει;" (!), έλεγαν και συνέχιζαν "εδώ ισχύει ό,τι και παλιότερα με το νέφος, που ο αρμόδιος υπουργός έλεγε φέρτε μου ένα νεκρό από το νέφος για να αποδείξετε ότι υπάρχει νέφος"!

Τέτοιο θράσος οι άνθρωποι! Επίσημα "δεν υπάρχουν πυρηνικά" και ανεπίσημα "υπάρχουν, αλλά δεν μπορείτε να τα βρείτε και έτσι εμείς μπορούμε να ψευδολογούμε ασυστόλως"! Και όλα αυτά, ενώ:

  • Στις 17 Απρίλη 1995, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Γερ. Αρσένης αρνιόταν να διαψεύσει καταγγελίες της "Γκρίνπις" για την ύπαρξη πυρηνικών στην Ελλάδα, με το αιτιολογικό ότι "δεν κάνει δηλώσεις για θέματα που αφορούν θέματα εθνικής ασφάλειας"!
  • Στις 27 Απρίλη 1995, ο "Ρ" αποκάλυπτε ότι στην Ελλάδα, όχι μόνο υπάρχουν πυρηνικά, αλλά και εκσυγχρονίζονται και ότι, παράλληλα, οι Αμερικάνοι ζητούν μια διαθέσιμη μοίρα F-16 για τη μεταφορά και ρίψη των ατομικών βομβών, όποτε χρειαστεί. Αποκαλύψεις, που ανάγκασαν τον τότε υφυπουργό Ν. Κουρή, μετά από Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, να αρνηθεί να τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα και να ζητήσει από τα κόμματα "να επιλέξουν την οδό της απορρήτου ενημερώσεως".
  • Στις 28 Αυγούστου 1997 έρχεται στη δημοσιότητα, από την "Ελευθεροτυπία", έκθεση που περιλαμβάνεται στο "Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων" των ΗΠΑ, όπου οι συντάκτες της, Γ. Αρκιν και Ρ. Νόρις, αποκαλύπτουν ότι σε εφτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποθηκεύονται περίπου 150 πυρηνικές βόμβες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ