Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνείς συναντήσεις των Κινημάτων Ειρήνης

Πλούσιο σε δραστηριότητες είναι το διάστημα αυτό για τα Κινήματα Ειρήνης σε όλο τον κόσμο και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,που έχει την ευθύνη του συντονιστή των Ευρωπαϊκών Κινημάτων, συμμετέχει σε αυτές τις διασκέψεις, συζητήσεις που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον συντονισμό και την κοινή δράση των λαών ενάντια στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που επιδιώκουν να διευρύνουν τα όρια δράσης τους σε όλο τον κόσμο. Ετσι πραγματοποιούνται οι εξής συναντήσεις:

  • Στην ΙΑΠΩΝΙΑ: Πραγματοποιείται από τις 20 - 24 Νοέμβρη η Ιαπωνική Διάσκεψη Ειρήνης με διεθνή συμμετοχή που διοργανώνεται από την Επιτροπή Ειρήνης Ιαπωνίας στην Οκινάουα, όπου βρίσκεται μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση. Δύο είναι τα βασικά θέματα:
  • Η τροποποίηση της Αμερικανοϊαπωνικής Στρατιωτικής Συμμαχίας.
  • Η απομάκρυνση των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα και της τεράστιας βάσης της Οκινάουα.

Την ΕΕΔΥΕ, που είναι τιμητικά προσκαλεσμένη και σαν συντονιστής των Ευρωπαϊκών Κινημάτων Ειρήνης, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της Ευάγγελος Μαχαίρας.

  • Στην ΤΣΕΧΙΑ: Η εταιρία Πληροφοριών, Res publica, ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση και το Ιδρυμα NINO PASTI (Ιταλία) διοργανώνουν Διεθνές σεμινάριο με θέμα: "Ουδετερότητα - Εναλλακτική λύση ή εναλλακτική" στις 24 - 25 Νοέμβρη στην Πράγα της Τσεχίας.

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Φινλανδία και άλλες χώρες και από τη χώρα μας η ΕΕΔΥΕ.

  • Στην ΚΟΥΒΑ: Διεθνής Διάσκεψη κινημάτων Ειρήνης από όλο τον κόσμο με θέμα: "Ειρήνη, Εθνική Κυριαρχία και Νέα Τάξη Πραγμάτων" πραγματοποιείται στην Αβάνα της Κούβας στο διάστημα από 24 έως 26 Νοεμβρίου με διοργανωτή το"Κουβανικό Κίνημα για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών".

Θα συμμετάσχουν κινήματα ειρήνης από όλο τον κόσμο, ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικές οργανώσεις. Στη διάσκεψη συμμετέχει και η ΕΕΔΥΕ ως συντονιστής των Ευρωπαϊκών Κινημάτων Ειρήνης, που θα εκπροσωπηθεί από τον ΓΓ της Θ. Παφίλη ο οποίος θα αναφερθεί στις νέες εξελίξεις στην Ευρώπη στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ και στα νέα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος με βάση την κατάσταση αυτή.

Από την Ευρώπη θα συμμετάσχουν επίσης το Γαλλικό, Πορτογαλικό και Ελβετικό Κίνημα Ειρήνης.

  • Στη ΜΑΛΤΑ: Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) της Μάλτας θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση της 4ης Διάσκεψης για την Αλληλεγγύη και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο,στη Βαλλέτα από τις 28 έως τις 30 Νοέμβρη 1997.

Την ευρεία οργανωτική επιτροπή συναποτελούν 9 μη κυβερνητικές οργανώσεις μεσογειακών χωρών και από τη χώρα μας συμμετέχει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και η ΕΕΔΥΕ.Τα πολύ σημαντικά θέματα της συνάντησης είναι:

  • Ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου.
  • Κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη (για τα εμπόδια στην ανάπτυξη, για τις πολιτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ