Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυρηνική αποθήκη η χώρα!

Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος των "αρχιτεκτόνων" ενός ενδεχόμενου πυρηνικού ολοκαυτώματος! Η χώρα μας - παρά τα αίσχιστα ψεύδη της κυβέρνησης - ήταν και παραμένει αποθήκη των πυρηνικών όπλων των ιμπεριαλιστών. Μόλις δυο βδομάδες μετά τις "διαβεβαιώσεις" του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι στην Ελλάδα δε σταθμεύουν πυρηνικά όπλα, ο "Ρ" αποκαλύπτει την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή στη βάση του Αραξου, στην 116 Πτέρυγα Μάχης είναι εγκαταστημένες, τουλάχιστον, 10 πυρηνικές βόμβες αέρος - εδάφους! Ας σημειωθεί ότι ο αριθμός των πυρηνικών βομβών που παραμένουν στον Αραξο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, καθώς στη δημοσιότητα έχουν κατά καιρούς έρθει στοιχεία που μιλούν για μυστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του πυρηνικού τους οπλοστασίου και της εγκατάστασης και άλλων πυρηνικών βομβών στην Ελλάδα. Πληροφορίες και δημοσιεύματα που ουδέποτε διέψευσε η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα νέα αδιάσειστα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο "Ρ" και τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στη χώρα υπάρχουν, τουλάχιστον, 10 πυρηνικές βόμβες,οι πληροφορίες προέρχονται από έγκυρες πηγές και έχουν ως εξής:

Από το 1991, στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αραξου, παραμένουν 10 πυρηνικές βόμβες, που "ξέμειναν" στην Ελλάδα, μετά την αποχώρηση - από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης - των υπόλοιπων 154 βομβών (σύνολο 164) που είχαν εγκατασταθεί στη χώρα από το 1959. Εκείνη την εποχή, το 1991, οι Αμερικανοί, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, απομάκρυναν από τη χώρα μας τα πυρηνικά όπλα που ενέδρευαν στον Αραξο, αλλά και το πυρηνικό οπλοστάσιο (τα συστήματα "Τίμιος Τζων" κτλ.) που είχαν εγκαταστήσει στα Γιαννιτσά, στις Σέρρες, στην Εδεσσα, στην Καστοριά και αλλού.

Οπως είναι κατανοητό, οι 10 πυρηνικές βόμβες δεν "ξέμειναν" στην Ελλάδα, επειδή δε... χωρούσαν στο πλοίο που μετέφερε τις υπόλοιπες στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ (και το πλουτώνιο των οποίων αξιοποιήθηκε σε άλλες πυρηνικές κατασκευές των Αμερικανών). Παρέμειναν στη χώρα, διότι οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι το εφαλτήριο της επιδρομής τους με πυρηνικά όπλα κατά της Λιβύης, στην περίπτωση που εκδηλωθεί κρίση στην περιοχή.Για αντίστοιχο λόγο στην Ιταλία (στις βάσεις σε Βερόνα, Ασιάνο, Κομίσο στη Σικελία) παρέμειναν 70 πυρηνικές βόμβες από τις 484 που είχε εγκαταστήσει στο παρελθόν το ΝΑΤΟ. Οσο για την Τουρκία, αυτή τη στιγμή στις βάσεις του Ιντσερλίκ και του Ντεγιαλμπακίρ παραμένουν περίπου 50 πυρηνικές βόμβες, για τις επιθετικές ανάγκες των ΗΠΑ κατά του Ιράν, του Ιράκ κ. α.

Καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη των πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει από το γεγονός ότι στα τέλη Δεκέμβρη 1993 - αρχές Γενάρη 1994, οι Αμερικανοί προχώρησαν στη συντήρηση του πυρηνικού τους οπλοστασίου στην Ελλάδα. Αλήθεια πώς γίνεται, κύριοι της κυβέρνησης, να συντήρησαν κάτι που κατά τις "διαβεβαιώσεις σας" δεν υπάρχει;!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η συντήρηση, η οποία έγινε, φυσικά, εν γνώσει της Επιτροπής Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της Επιτροπής Εποπτείας των Πυρηνικών που έχει συσταθεί βάσει της συνθήκης του Μοντεμπέλο (όπου μετέχουν και Ελληνες), έχει 6ετή διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι οι πυρηνικές βόμβες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το 1999 στην Ελλάδα, εγκαταστημένες στη βάση του Αραξου. Βάση η οποία μετέχει στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ από το 1959.

Ας σημειωθεί ότι το 1999 δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Τότε, το Νοέμβρη του 1999, το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Επιτροπής Πυρηνικού Σχεδιασμού, που θα συνεδριάσει σε επίπεδο Ολομέλειας στη Νορβηγία, θα πάρει τις νέες του αποφάσεις για τη διασπορά των πυρηνικών του όπλων σύμφωνα με το νέο του πυρηνικό σχεδιασμό. Ηδη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην Τουρκία συζητείται να εγκατασταθούν 155 πυρηνικά οπλικά συστήματα, ενώ για την Ελλάδα, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν - δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή - είναι ότι θα εγκατασταθούν 20-30 πυρηνικοί πύραυλοι και βόμβες.Τα παραπάνω πυρηνικά όπλα θα αντικαταστήσουν, ενδεχομένως, τις 10 ήδη υπάρχουσες πυρηνικές βόμβες του Αραξου, αφού μετά από 6 χρόνια από τη συντήρησή τους που έγινε το 1993, θα έχει λήξει η περίοδος της "εγγύησης" για την ποιότητα του πλουτωνίου που περιέχουν.

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση, παρακαλάει τις ΗΠΑ να της διαθέσουν μαχητικά F-15 τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά για τη μεταφορά πυρηνικών βομβών... Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά του Αραξου έχει επιβληθεί το καθεστώς του "διπλού κλειδιού",κατόπιν της συμφωνίας Καραμανλή - Αϊζενχάουερ, το 1959. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος μέχρι του σημείου που είναι εγκαταστημένες οι πυρηνικές βόμβες ανήκει εκτός από Αμερικανούς και σε Ελληνες αξιωματικούς, αλλά, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, "μόλις ανοίξει η αποθήκη με τα πυρηνικά, κουμάντο κάνουν πάντα οι Αμερικάνοι, αφού αυτοί έχουν το κλειδί". Οπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, στην Ελλάδα, άλλοτε με την ιδιότητα του μέλους της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, είτε του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, εδρεύει Αμερικανός αξιωματούχος επί θεμάτων Ασφαλείας, που έχει την εποπτεία των πυρηνικών στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ