Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συλλαλητήριο - απαρχή νέων αγώνων

Παλλαϊκή κινητοποίηση στις 5 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, μέρα που ξαναδικάζονται τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και άλλοι αγρότες

"Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο δυναμικά και καλύτερα οργανωμένα τον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων μας και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που τα δημιουργεί και τα οξύνει. Δε μας τρομοκρατούν οι δικαστικές διώξεις και με την πάλη μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων".Αυτό το διπλό και σαφές μήνυμα πρόκειται να δώσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας με το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στη Λάρισα, στις 5 Δεκέμβρη, μέρα που ξαναδικάζονται τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και άλλοι αγρότες.

Την Παρασκευή το βράδυ, έγινε στη μεγάλη αίθουσα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία, που συγκάλεσε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή. Εκεί αποφασίστηκε το συλλαλητήριο της 5ης Δεκέμβρη, που αποτελεί συνέχεια των περυσινών μεγαλειωδών κινητοποιήσεων και απαρχή νέων, να είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από άποψη όγκου και να πάρει χαρακτήρα παλλαϊκής συμμετοχής. Εκτός από τους αγρότες που θα συμμετέχουν με ναυλωμένα πούλμαν από κάθε χωριό της θεσσαλικής γης, καλούν σε έμπρακτη συμπαράσταση τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία. Αποφάσισαν να ζητήσουν, από τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να κηρύξουν απεργία, από τους ΕΒΕ να κλείσουν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους και από τους μαθητές - σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Στις παρεμβάσεις δεκάδων στελεχών του αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας, ήταν φανερή η αγωνιστική διάθεση του αγροτικού κόσμου και η αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τη νίκη.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα έχει κυκλοφορήσει κάλεσμα προς τον αγροτικό κόσμο ζητώντας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, για να διατρανώσει την αντίθεσή του στην πολιτική συρρίκνωσης και χρεοκοπίας των αγροτικών νοικοκυριών, για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση πως οι αγρότες μαζί με όλο το λαό έχουν τη δύναμη, με τον αγώνα τους, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και να επιβάλουν μια άλλη, φιλολαϊκή - αναπτυξιακή, για να μπει φρένο στο όργιο των δικαστικών διώξεων που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς.

Μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, θα προηγηθούν αγροτικές συγκεντρώσεις σε επαρχίες και χωριά της περιοχής, που άρχισαν από χτες στον Τύρναβο,συνεχίζονται σήμερα Κυριακή με τρακτέρ στο Ζάππειο,την Τρίτη πάλι με τρακτέρ στα Φάρσαλα και θα ακολουθήσουν σε πολλά άλλα χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ