Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βάλτε ένα τέρμα στην τρομοκρατία

Εκκληση συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση. Σε ρόλο "Τσουκάτου" ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας. Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακούστε τη φωνή κατοίκων και εργαζομένων

"Να βάλει τέλος στην αστυνομοκρατία που αυτές τις μέρες έχει επιβάλει σε περιοχή της Χαλκιδικής",ζητούν από την κυβέρνηση 60 συνδικαλιστές διαφόρων τάσεων και περιοχών που πήραν χτες μέρος στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ. Το σχετικό ψήφισμα επέδωσε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών με επικεφαλής τη Ζωή Σώκου μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Γ. Μαυρίκος πρότεινε το συγκεκριμένο ψήφισμα να είναι ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου, κάτι που δε δέχτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, με επιχειρήματα που θύμιζαν συγγενή του Τσουκάτου. Σα να διάβαζε δελτίο Τύπου της εταιρίας ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί να μπαίνει φρένο σε μια επένδυση που διασφαλίζει 500 θέσεις εργασίας".

Εφτασε δε στο σημείο να υιοθετήσει ακέραιους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς σε βάρος των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, λέγοντας πως "δεν είναι σωστό οι κάτοικοι 5 κοινοτήτων να έχουν πάρει στα χέρια τους τις καραμπίνες"!

Μεταξύ των συνδικαλιστών που υπογράφουν το ψήφισμα είναι και οι παρακάτω, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ:Γ. Μαυρίκος, Ζωή Σώκου, Δ. Στρατούλης, Ν. Μελισσάρης, Λ. Αραζού, Λ. Ιορδανόπουλος, Χριστίνα Τσεντούρου, Φ. Γεωργουδάκης, Α. Βερναδάκης,Γ. Μανώλης, Α. Καλύβης, Χ. Κατσώτης, Σ. Μαντζουράνης, Γ. Μανωλάκος, Φ. Κολεβέντης, Λ. Αυγητίδης και Γ. Σταυρόπουλος.

Πάρτε τους!

"Να σταματήσουν αμέσως τώρα οι εργασίες του γεωτρύπανου και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής", απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας,και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της περιοχής, που συνεχίζουν τον αγώνα τους, κόντρα στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του ορυχείου χρυσού από την περιοχή.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εκφράσει τα συμφέροντα της πολυεθνικής καναδέζικης εταιρίας TVX έχει μετατρέψει την περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής σε αστυνομοκρατούμενη. Ακόμα και η πρόσβαση των εργαζομένων στη δουλιά τους, π. χ. των υλοτόμων, είναι αδύνατη λόγω του ασφυκτικού κλοιού που έχουν επιβάλει οι δυνάμεις καταστολής. Τα εύσημα της πολυεθνικής προς την κυβέρνηση "για την αποφασιστική της στάση" να τη διευκολύνει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση της επένδυσής της, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό η κυβέρνηση"

Τέλος, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί την κυβέρνηση "να συναισθανθεί τις ευθύνες της, να ακούσει τη φωνή των κατοίκων της περιοχής που παλεύουν για να μη μετατραπεί ο τόπος τους σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων".

Τις "απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, που γίνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πολυεθνικής TVX και αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούν στους κατοίκους και το περιβάλλον", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το "εργατικό, λαϊκό κίνημα θα απαντήσει και σ' αυτή την πρόκληση μέσα από την καθημερινή πάλη για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ