Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Δήμαρχος κατά εργαζομένων

"Δε νιώθω την ανάγκη να παλέψω ούτε για έναν απ' αυτούς"!Σ' αυτό το σημείο φτάνει η "ευαισθησία" του δημάρχου Δραπετσώνας, κ. Χρονόπουλου,ο οποίος μάλιστα δήλωσε ευθέως ότι για τη σημερινή κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα Λιπάσματα, ευθύνονται οι εργαζόμενοι!

Τα παραπάνω υποστήριξε ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας προχτές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου γιατί το εργοστάσιο συνεχίζει ακόμα να λειτουργεί, ενώ είναι επικίνδυνο και γιατί - όπως ισχυρίστηκε - δεν έχει άδεια, ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να τον ακολουθήσουν. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ο μόνος σύμμαχος σ' αυτήν την υπόθεση είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης!Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, εκτός από τον επικεφαλής της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης",Ν. Μπεάζογλου,υποστήριξε ότι το εργοστάσιο, όπως και να έχει, πρέπει μέχρι τον Ιούνη του 1998 να έχει κλείσει, ανεξάρτητα με το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι.

Ο Ν. Μπεάζογλου τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ευθύνη των εργαζομένων και όχι για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. "Η τεχνογνωσία - τόνισε - που έχει αποκτηθεί δεν πρέπει να χαθεί για την κοινωνία και πρέπει να αξιοποιηθεί και να επεκταθεί. Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα καινούριο εργοστάσιο και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Να εκσυγχρονιστεί γενικότερα η λιπασματοβιομηχανία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ