Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
"Ανταποδοτικά" χαράτσια!

Τα τελευταία "ψιλά" των Νικαιωτών, που πιθανόν να "παραπέσουν" από την κυβερνητική "μπάζα", θέλει να μαζέψει η δημοτική αρχή της Νίκαιας, αυξάνοντας κατά 10% τα ανταποδοτικά τέλη για το '98!

Με 10% αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα χαρατσώσει τους Νικαιώτες η δημοτική αρχή, βάζοντας και αυτή το "χεράκι" της στη νέα κυβερνητική επίθεση στις τσέπες των εργαζομένων, που εγκαινιάστηκε με τον πρόσφατο προϋπολογισμό.

Η εισήγηση του δημάρχου για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχτές το βράδυ υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, από τους κομματικούς... "αντάρτες" και από τη "συμπολιτευόμενη" ουσιαστικά μειοψηφία, πλην των συμβούλων της "Δημοκρατικής Ενότητας", οι οποίοι αντιπρότειναν μηδενική αύξηση.

Η θρασύτητα της φορομπηχτικής πολιτικής του δημάρχου συνοδεύτηκε με ανάλογου ύφους και ήθους επιθέσεις στη "Δημοκρατική Ενότητα", αλλά και στην κοινή λογική. Εφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τη σύνδεση αυξήσεων και προϋπολογισμού, δίνοντας έτσι και άλλοθι γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική. Η λογική τους ήταν επί της ουσίας "αν θέλετε υπηρεσίες, πληρώστε"! Σε "εκσυγχρονιστική" γλώσσα αυτό μεταφράζεται σε "συμμετοχή του πολίτη στην ανάπτυξη της πόλης του", σύμφωνα με σύμβουλο της πλειοψηφίας...

Οι σύμβουλοι της ΔΕ κάλεσαν το δήμαρχο να δει σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο λαός της πόλης, όταν με 5,5% πληθωρισμό δίνεται στην πραγματικότητα 1,5% "αύξηση" και καλείται τώρα να πληρώσει και 10% παραπάνω για υπηρεσίες που έχει ήδη προπληρώσει μέσω των φόρων.

Η Βέρα Νικολαϊδου,επικεφαλής της ΔΕ, δημοτική σύμβουλος και πρώην δήμαρχος, τόνισε ότι η ανταποδοτικότητα, που απλώνεται σε κάθε υπηρεσία προς το δημότη, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρόσθεσε ότι τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λυθούν, αν υπάρξει το απαραίτητο ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύπτονται οι ανάγκες της και υπενθύμισε ότι ο δήμος δε διεκδίκησε τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια παρακρατημένων πόρων της ΤΑ από την κεντρική διοίκηση.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι συνολικές αυξήσεις των ανταποδοτικών αυτής της τετραετίας είναι τυπικά 62%, αλλά ουσιαστικά ανέρχονται σε 77% με τιμές του '94! Τέλος, πρότεινε μηδενική αύξηση των ανταποδοτικών για το '98 και σε κάθε περίπτωση να μην πληρώνουν τέλη τα καταστήματα που δε λειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ