Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"
Το λόγο έχουν οι αγώνες

Την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και του συντονισμένου αγώνα όλων εκείνων των δυνάμεων, που έχουν τη θέληση να αντιπαλέψουν τη λαίλαπα που επιχειρεί να αλώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισήμανε ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας" (ΔΔΕΚ), Αρ. Αβραμίδης,στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον "Καποδίστρια". Η συνεδρίαση έγινε μετά από επανειλημμένες προσπάθειες της ΔΔΕΚ να φέρει το θέμα προς συζήτηση πριν την ψήφιση του νόμου, αλλά η πλειοψηφία, ακόμη και κατόπιν εορτής, απέφυγε να πάρει σαφή θέση στην επιχειρούμενη διάλυση της ΤΑ και δεν ενέκρινε το ψήφισμα που κατέθεσε η ΔΔΕΚ.

Ο θεσμός της ΤΑ, τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αρ. Αβραμίδης,διαπλέκεται όλο και πιο στενά με το κράτος, έτσι που να μετατρέπεται σ' έναν πλέον σημαντικό μοχλό άσκησης πολιτικής σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Ο φορέας που είχε δημιουργήσει τόσες ελπίδες και είχε προκαλέσει τόσους σχεδιασμούς στις δεκαετίες του 1970 και 1980, βρίσκεται κατά γενική ομολογία σήμερα σε μια δεινή κατάσταση, σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν σήμερα την Καλλιθέ,α όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η έλλειψη ακόμη και νοσοκομείου στην πόλη κλπ., επισήμανε τα έργα που πρέπει να γίνουν και τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την πόλη και τους κατοίκους και τόνισε: Από τις εξελίξεις και τα προβλήματα της ΤΑ προκύπτει η ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης, του συντονισμένου αγώνα όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν τη θέληση να αντιπαλέψουν τη λαίλαπα που επιχειρεί να αλώσει την ΤΑ. Εμείς με τις δυνάμεις που διαθέτουμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην περάσουν τα σχέδιά τους και στην Καλλιθέα. Αυτό θα το εγγυηθεί μόνο η επάνοδος της ΔΔΕΚ στη διοίκηση του δήμου και πάλι το 1998.

Στη συνέχεια ο Αρ. Αβραμίδης κατέθεσε το ψήφισμα της ΔΔΕΚ, στο οποίο τονίζεται ότι με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ ο "Καποδίστριας" είναι σήμερα νόμος του κράτους, που καταργεί 4.000 κοινότητες και τις εξαναγκάζει σε συνενώσεις σε 110 δήμους, οι οποίοι θα είναι απρόσιτοι και απλησίαστοι για χιλιάδες δημότες. Καταγγέλλουμε όσους έχουν την πρόθεση να στηρίξουν τον "Καποδίστρια 2" που σε λίγους μήνες ακολουθεί.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες - δημότες που ενδιαφέρονται για τα δημοτικά πράγματα και ανησυχούν, σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Το λόγο, επισημαίνεται στο ψήφισμα, έχουν και πάλι οι αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ