Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
39Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Κάποιος να τον μαζέψει

Αγανάκτηση μαθητών και γονιών από τη στάση καθηγητή σε βάρος μαθητή με προβλήματα υγείας

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο 39ο Γυμνάσιο Κυψέλης, στον απόηχο των επεισοδίων που έγιναν την περασμένη Δευτέρα, 24 Δεκέμβρη, μεταξύ μαθητών του σχολείου και του μαθηματικού Π. Βουτσινά. Ο καθηγητής φέρθηκε ανάρμοστα σε μαθητή με σοβαρά προβλήματα υγείας, με τον οποίο και διαπληκτίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής παραμένει σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Ο μαθητής, επίσης, έχει να αντιμετωπίσει την "τιμωρία" που του επιβλήθηκε, δηλαδή την "αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος". Πρόβλημα υπάρχει και από την έντονη αστυνομική παρουσία, καθώς και από το γεγονός ότι δύο μαθητές (σ.σ. ένας είναι ο τραυματίας) θα οδηγηθούν στο εδώλιο, ενώ ο υπεύθυνος για τα επεισόδια καθηγητής έχει αφεθεί ελεύθερος.

Η Αστυνομία έχει διαρκή παρουσία στο χώρο, μετά την επέκταση των πρώτων επεισοδίων στο προαύλιο, όταν οι μαθητές, εξαγριωμένοι από τη συμπεριφορά του καθηγητή, τον κυνήγησαν. Εναντίον ενός μαθητή και του τραυματία κατέθεσε μήνυση ο Π. Βουτσινάς. Και για τους δύο, έχει οριστεί δικάσιμη για τις 24 Απρίλη.

Από τον προϊστάμενο Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) διεξάγεται Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να διαπιστωθούν τα όσα καταγγέλλουν εις βάρος του Π. Βουτσινά, μαθητές και γονείς. Οι γονείς των μαθητών είχαν επανειλημμένως ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου για τις μεθόδους "εκφοβισμού και εκβιασμού" του καθηγητή εις βάρος των ίδιων και των παιδιών τους και τις απειλές του ότι "θα τους μειώσει τη βαθμολογία, αν καταφύγουν σε οποιαδήποτε καταγγελία εις βάρος του".

Η Ενωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, με ανακοίνωσή της, θεωρεί αδιανόητο καθηγητής με βεβαρημένο "εκπαιδευτικό μητρώο" και σοβαρό "πειθαρχικό παράπτωμα" στο παρελθόν, να παραμένει, όχι μόνο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και να εξακολουθεί να διδάσκει στο σχολείο, παρά τις ποικίλες, ενυπόγραφες καταγγελίες των γονιών για τη συμπεριφορά του.

Επίσης, η Ενωση χαρακτηρίζει "ύποπτη" και "ευνοϊκή" την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου καθηγητή, από την πολιτεία και τη σχολική διεύθυνση. Για την "αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος", που επιβλήθηκε στο μαθητή, οι γονείς τονίζουν ότι "σαν παιδαγωγικό μέτρο θα πρέπει να επανεξεταστεί, ενώ θα ήταν προτιμότερο το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα των καθηγητών για μονάδες στήριξης του παιδαγωγικού έργου, πλαισιωμένες με παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με έγκριση απαραίτητων κονδυλίων".

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των αστυνομικών στο χώρο του σχολείου, η Ενωση Γονέων θεωρεί ότι "η παρουσία τους οξύνει - όπως και έγινε - την ήδη τεταμένη κατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ