Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί επικίνδυνα

Στο "δούλεμα" το έριξε η TVX, όταν διαπίστωσε ότι ακόμα και στα πλαίσια της διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας της Μητρόπολης, στην προσπάθεια που έγινε να αποκλιμακωθεί η ένταση, τα πράγματα άρχισαν να γυρίζουν σε βάρος της. Ετσι, μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης, ανακοίνωσε πως ούτε λίγο ούτε πολύ δε δεσμεύεται σε τίποτα απ' όσα συμφώνησαν λίγο πριν οι εκπρόσωποί της. Ανέλαβε έτσι την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης, υπολογίζοντας προφανώς στην ανοχή και στήριξη που της παρέχει απλόχερα η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές, παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης, συμμετείχαν εκ μέρους της εταιρίας ο υπεύθυνος Δυναμικού κ. Κουσούλας και ο Αν. Βασιλόπουλος, ενώ εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) οι κοινοτάρχες Ανω Σταυρού, Ασπροβάλτας και Σταυρού. Τα συμφωνηθέντα ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου.

Στο δελτίο αναφέρεται ρητά πως θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις, να σταματήσουν οι γεωτρήσεις της εταιρίας έξω από τις συμφωνημένες και αρχικά προβλεπόμενες περιοχές και να κατατεθεί άμεσα η μελέτη του ΙΓΜΕ προς τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Τη δέσμευσή της στα παραπάνω ανακοίνωσε χτες επίσημα η ΣΕΑ των κοινοτήτων, δεν έπραξε όμως το ίδιο και η TVX. Αντίθετα, με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως: "Ουδεμία συμφωνία επιτευχθεί στην άτυπη συνάντηση μεταξύ δύο ατόμων υπαλλήλων της εταιρίας TVX και εκπροσώπων του Στρυμονικού Κόλπου. Επρόκειτο για μια χειρονομία καλής θελήσεως εκ μέρους δύο υπαλλήλων. Οποιαδήποτε ανακοίνωση για συζήτηση ή επίσημη συμφωνία με εκπροσώπους των Κοινοτήτων ισχύει μόνον όταν γνωστοποιείται επίσημα από τη Διοίκηση της εταιρίας".

Η μελέτη του ΙΓΜΕ

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι κοινοτάρχες ενημέρωσαν πως σύμφωνα με τις δικές τους έγκυρες πληροφορίες η αναμενόμενη μελέτη χωροθέτησης του ΙΓΜΕ κατατέθηκε χτες και σημείωσαν πως αν δεν ανακοινωθεί άμεσα αυτό θα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που εδώ και καιρό κάνουν, για "μαγειρέματα" των αποτελεσμάτων σε όφελος της TVX. Μάλιστα τόνισαν ότι αν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα η μελέτη θα είναι καταπέλτης για την εταιρία και επομένως και την κυβέρνηση δεδομένης της πλήρης ταύτισης επιδιώξεων από τις δύο πλευρές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνεται το έγκλημα της TVX! (2002-05-09 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για τη σωτηρία της Χαλκιδικής (1998-01-20 00:00:00.0)
Ενας είναι ο κανόνας... (1998-01-09 00:00:00.0)
"Μαγειρεύουν" τη μελέτη του ΙΓΜΕ για χάρη της TVX (1997-12-25 00:00:00.0)
Καμιά υπόσχεση δεν τηρήθηκε (1997-11-11 00:00:00.0)
Δε μας λυγίζουν με τις δίκες (1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ