Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Προγραμματισμός ρουσφετιών για το '98

Εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης

Το "εναρκτήριο λάκτισμα" για νέο γύρο ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δημόσιο τομέα δίνει ουσιαστικά η εγκύκλιος που απέστειλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Αλ. Παπαδόπουλος, σε όλα τα υπουργεία και υπηρεσίες για τον "προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού" για το 1998. Αρκεί να σημειωθεί ότι μέσα στο 1997 έγιναν πάνω από 2.500 προκηρύξεις για διορισμούς και από αυτούς μόνο ένας (1) ήταν μέσω γραπτού διαγωνισμού.

Τα αιτήματα για προσλήψεις από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες για το 1998, σύμφωνα με την εγκύκλιο, πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Γενάρη στο υπουργείο, τη γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην εγκύκλιο επαναλαμβάνονται οι γνωστές προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτημάτων, όπως η ύπαρξη πιστώσεων από τον προϋπολογισμό, καθώς και η τήρηση της αναλογίας μια προς πέντε (1:5), μεταξύ αποχωρήσεων και προσλήψεων.

Από τον περιορισμό του 1:5 εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), το προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων, τα μέλη του ΔΕΠ των ΑΕΙ. Επίσης, για το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό, καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ισχύει η αναλογία 1:1, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση.

Οσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη παροδικών αναγκών, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι δε θα εγκρίνονται αν καλύπτουν πάγιες ανάγκες και καλούνται οι υπηρεσίες να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες με τακτικό προσωπικό, αφού προχωρήσουν στις "απαιτούμενες μεταβολές στους οργανισμούς τους"! Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις συμβάσεις έργου, για τις οποίες οι υπηρεσίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ