Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όπλο την άμιλλα για υπερκάλυψη των πλάνων

Οι ΚΟ Αττικής και Ανατολικής Πελοποννήσου προσκαλούν - "προκαλούν" σε άμιλλα την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

Με αυταπάρνηση ρίχνονται στη μάχη για την κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων τους οι Κομματικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα οι οργανώσεις που βρίσκονται σχετικά πίσω, προκειμένου να καλύψουν το "χαμένο έδαφος" και να μπορέσουν να καλύψουν το πλάνο τους. Ταυτόχρονα, εντείνεται η άμιλλα ανάμεσα σε οργανώσεις και συντρόφους που με πείσμα ξανοίγονται για να καλύψουν τα τιμητικά πλάνα που έχουν βάλει στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ετσι, η ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου,που μέχρι σήμερα έχει καλύψει το πλάνο της κατά 58%, καλεί σε άμιλλα την αντίστοιχη οργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που βρίσκεται, περίπου, στο ίδιο ποσοστό. Δείκτες και κριτήρια της άμιλλας θα είναι αυτά που καθόρισε η ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το βραβείο για την οργάνωση που θα βγει πρώτη θα καθοριστεί σε συνεννόηση των δύο οργανώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση για άμιλλα, από την ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου, τονίζεται αναφορικά με την Οικονομική Εξόρμηση: Οι κομμουνιστές της περιοχής ρίχνονται με πείσμα στη μάχη για την κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης. Μέχρι σήμερα, σημειώνεται, έχει καλυφθεί το 58%, ενώ πρωτοπόρες οργανώσεις αναδείχνονται η ΝΕ Αρκαδίας, με κάλυψη του πλάνου της κατά 83%, η Αχτίδα Καλαμάτας με 65% και ΚΟΒΑστρους, Ναυπλίου, Τροπαίων, Ιματισμού (Αργους), Γυθείου και Θουρίας - Αρφαρών. Με στόχο την υπερκάλυψη όλου του πλάνου μέχρι το τέλος της Εξόρμησης, οι οργανώσεις παίρνουν σειρά συμπληρωματικών - έκτακτων μέτρων προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια των στελεχών και των μελών του Κόμματος, των οπαδών και των φίλων. Να φθάσει η οργάνωση σε χιλιάδες Μωραϊτες που αναγνωρίζουν την προσφορά και την αξία να υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας γίνεται και η πρόσκληση για άμιλλα.

Δεύτερη πρόσκληση - "πρόκληση" προς την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας γίνεται από τηνΚΟ Αττικής.Το Νομαρχιακό Γραφείο της οργάνωσης σε συνεδρίασή του, προχτές, εκτίμησε ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να υπερκαλυφθεί το οικονομικό πλάνο της οργάνωσης - που μέχρι την Κυριακή είχε καλυφθεί κατά 60% - με ένταση, ακόμα περισσότερο, των προσπαθειών.

Προσφορές
  • Ο Αντρέας και η Φλώρα τιμούν τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού και ακατάβλητου ΚΚΕ με την προσφορά των 100.000 δρχ., για να συνεχίσει να αγωνίζεται μπροστά και πλάι στο λαό.
  • Οι Γιάννης και Δημήτρης Πάλλης προσφέρουν 20.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών στη μνήμη του πατέρα τους οπαδού του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.
  • Τα μέλη του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ προσφέρουν: Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Κώστας Σιδεράς από 10.000 δρχ., Χρυσούλα Κεφάλα 6.000 δρχ., Θανάσης Τσακιράκης,Φάνης Χριστόπουλος και Γιώργος Μπακογιάννης από 5.000 δρχ., Αρης Ψιλιάκος 3.000 δρχ. στη μνήμη του Αντρέα Γιάκα.
  • Ο Παναγιώτης και η Δήμητρα Μαυρογιώργου προσφέρουν ως δεύτερη δόση 10.000 δρχ.
  • Ο Λάζαρος Μπάγιας προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών, μελών του ΚΚΕ Αποστόλου και Ελπινίκης Μπίτη και άλλων 16 που καταδικάστηκαν σε θάνατο με τη δίκη Πρίντζου και εκτελέστηκαν στο Σταυράκι Ιωαννίνων το 1948.
  • Ο Τζίμης και η Ευαγγελία Λυμπεροπούλου προσφέρουν 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, στη μνήμη των γονιών τους Αριστοτέλη και Βασιλικής Λυμπεροπούλου, Καλλιόπης και Ανδρέα Κονδυλα, του αδελφού τους Ηλία Λυμπερόπουλου και του ανιψιού τους Ηλία Λυμπερόπουλου.
  • Ο Γιάννης Γιαννόπουλος προσφέρει 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού στη μνήμη του Τάκη Γεωργόπουλου λοχαγού του ΔΣΕ Πελοποννήσου, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα στις 5 Νοέμβρη 1949 στη Λακωνία.
  • Ο Ζώης Πολιτικός προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού στη μνήμη του αδελφού του Παρασκευά Τσουκαλά (Πολιτικού), μαχητή του ΔΣΕ Πελοποννήσου, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στις αρχές του 1949 στην περιφέρεια Ηραίας Γορτυνίας Αρκαδίας.
  • Ο Θανάσης Κόλλιας προσφέρει 5.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου στη μνήμη της γυναίκας του Καλλιόπης.
  • Ο Αστέριος Βακαλιός προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου στη μνήμη των γονιών του Δημητρίου και Μαρίας Βακαλιού.
  • Στη μνήμη του γιου μου Στέφανου και της γυναίκας μου Χαρίκλειας Νικοπλαίδου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 40.000 δρχ.

Ο σύζυγος και τα κορίτσια τους.

  • Ο Στέργιος Καμπούρης προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εκατόδεντρων Περιστεριού στη μνήμη του γιου του Νίκου.
  • Ο Παναγιώτης Χατζάρας προσφέρει 30.000 δρχ. στη μνήμη του Θωμά Παπαδιώτη, πρώην Γραμματέα της ΝΕ Πρέβεζας και του Σπύρου Μαντά έφεδρου ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ.
  • Ο Μίλτος Τσαμαλής προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Λουτρακίου 100.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του Σπύρου, του εξαδέλφου του Χρήστου Τσαμαλή και του φίλου του Αρίστου Χουλενιά, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστών του λαϊκού κινήματος από τις γραμμές του ΚΚΕ.
  • Ο Ηλίας Δέδες προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστεριού 10.000δρχ. στη μνήμη όλων όσοι έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.
  • Η Δέσποινα Μιχαλοπούλου προσφέρει 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, στη μνήμη του θείου της Νίκου Μιχαλόπουλου, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στην Κατοχή.
  • Ο Λάμπης Αλεξανδρόπουλος προσφέρει 15.000 δρχ. στη ΝΕ Ηλείας,5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000δρχ. στο Παράρτημα Πύργου Ηλείας της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη των συντρόφων του και συναγωνιστών του από το 1941 ως το 1949, που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και την εθνική ανεξαρτησία.
  • Ο Π. Π. οπαδός του ΚΚΕ προσφέρει 10.000δρχ. στην ΚΟΒ Καματερού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ