Κυριακή 21 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Η αυτοδιάψευση

Και το όλο θέμα γίνεται ακόμη περισσότερο εξοργιστικό, όταν οι ίδιοι, που γράφουν και λένε τα προαναφερόμενα, αλλάζουν εντελώς το τροπάρι και αυτοδιαψεύδονται όταν γράφουν τα παρακάτω: "Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μια μεγάλη χώρα που λεγόταν Σοβιετική Ενωση και μια μεγάλη αεροπορική εταιρία που ονομαζόταν "Αεροφλότ". Ο σοβιετικός αερομεταφορέας δεν είχε τότε να ζηλέψει τίποτε από τις δυτικές αεροπορικές εταιρίες: Τέσσερις μεγάλες αεροδιαστημικές βιομηχανίες - η "Τουπόλεβ", η "Ιλιούσιν", η "Αντόνοβ" και η "Γιάκοβλεφ" - σχεδίαζαν πρωτοποριακά για την εποχή τους αεροσκάφη για λογαριασμό της ΕΣΣΔ. Οι πιλότοι της συγκαταλέγονταν στους καλύτερους του κόσμου. Οι υπηρεσίες συντήρησής τους, εμποτισμένες με τη σχολαστική γραφειοκρατία της εποχής, λειτουργούσαν άριστα και ο κατάλογος των ατυχημάτων ήταν από τους μικρότερους διεθνώς.

Ομως αυτή η περίοδος ευδαιμονίας δεν έμελλε να κρατήσει πολύ... Από τις στάχτες της μεγάλης "Αεροφλότ" ξεπήδησαν μόνο στη Ρώσικη Ομοσπονδία... 311 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες, κάθε μεγέθους και δομής...".

Οχι, δεν τα γράφει όλ' αυτά κάποιο έντυπο κομμουνιστικής προπαγάνδας. Η προχτεσινή "Εξουσία" τα γράφει, γνωστή για την ένθερμη υποστήριξή της στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και λογικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ