Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εύλογα συγχαρητήρια

Την "ικανοποίηση των τουριστικών επιχειρηματιών" για την ψήφιση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Κι αυτό, γιατί κινείται στην κατεύθυνση των προσπαθειών για βελτίωση των ΔΕΚΟ, ισχυρίζονται!

Προφανώς, οι μεγαλοξενοδόχοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Εχοντας πείρα και πλουσιοπάροχες "αποδόσεις" από τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που επιβάλλουν στις δικές τους επιχειρήσεις, συμφωνούν και επαυξάνουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτον, γιατί όσο περισσότερο απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις, και μάλιστα στο δημόσιο τομέα, τόσο περισσότερο "ανοίγει" και ο δικός τους αντίστοιχος δρόμος. Δεύτερον, γιατί ξέρουν ότι όσο μειώνονται τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ ή αυξάνονται τα κέρδη των κερδοφόρων, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το δικό τους κομμάτι από την "πίτα" του κρατικού προϋπολογισμού. Τρίτον, γιατί συμφωνούν και επαυξάνουν στην κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ.

Για το μόνο, που δεν ενδιαφέρονται οι μεγαλοξενοδόχοι, είναι η ύπαρξη σύγχρονων δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που θα παρέχουν φτηνές και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ