Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την απάτη των προγραμμάτων

Η ΕΣΑΚ, η ΚΝΕ και συνδικάτα απαντούν στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης που εκδηλώθηκε με τα διαβόητα προγράμματα... απασχόλησης

Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση στα προκλητικά μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, υποτίθεται για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Η ΕΣΑΚ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: "Νέα επίθεση της κυβέρνησης εκδηλώθηκε χτες σε βάρος της εργατικής τάξης διά του υπουργού Εργασίας. Οι εξαγγελίες του υπουργού με τον παραπλανητικό τίτλο "μέτρα κατά της ανεργίας", είναι μέτρα υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω της Λευκής Βίβλου, ενώ παράλληλα χαρίζουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 120 δισ. δρχ. στους εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτά τα μέτρα αν υλοποιηθούν, θα υπάρξει παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με την επιδοτούμενη μερική απασχόληση, ενώ παράλληλα έγινε καθαρό ότι επιδιώκεται η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας.

Παράλληλα, η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων στους Οργανισμούς ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων, η οποία υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, θα φέρει μεγαλύτερη ανεργία, σε όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε συντονισμένο αγώνα για την απόκρουση της νέας αντεργατικής επίθεσης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων που θα ενισχύουν το εργατικό εισόδημα, να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα μέσα από τον λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο".

Καλούμε την εργατική τάξη μαζί με τα λαϊκά στρώματα που θίγονται και καταστρέφονται από αυτή την πολιτική, να φτιάξουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της".

Η ΚΝΕ

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ,καλεί "τους νέους και τις νέες να δώσουν στους εμπνευστές αυτού του εμπαιγμού την απάντηση που τους ταιριάζει. Δυναμώνοντας τους αγώνες τους, διεκδικώντας σταθερή δουλιά με δικαιώματα, αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, επιδότηση των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι, ουσιαστικά μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας, που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη νεολαία". Αναφερόμενο στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στοχεύουν "στην εξαπάτηση των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων και στην τροφοδότηση των εργοδοτών με εργατικό δυναμικό "ευέλικτο", "απασχολήσιμο" και χωρίς δικαιώματα". Φυσικά - συνεχίζει - δε χρειάζεται να πει κανείς πού θα καταλήξουν όλοι αυτοί οι νέοι μόλις περάσουν οι 16 μήνες της επιδότησης. Στη στρατιά των ανέργων και μάλιστα χωρίς επίδομα ανεργίας.

- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι τα νέα μέτρα αποτελούν "ανοιχτή πρόκληση κατά των ανέργων", ότι "δεν περιορίζουν την ανεργία, ούτε βελτιώνουν την προστασία των ανέργων".

- "Καταγγέλλουμε τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για τους ανέργους, οι οποίες είναι προκλητικές, όχι μόνο για τους ανέργους αλλά για όλους τους εργαζόμενους", τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ