Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια

Στις 10 πμ στην Κάνιγγος, το "ραντεβού" των συνταξιούχων της Αττικής. Στο ΕΚΘ στις 10.30, η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Δυναμική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που τους οδηγεί στην εξαθλίωση, ετοιμάζονται να δώσουν σήμερα οι συνταξιούχοι, που με απόφαση τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,πραγματοποιούν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αγωνιστικό "ραντεβού" στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος έχουν δώσει οι συνταξιούχοι της Αττικής, που στη συνέχεια θα πορευτούν προς το μέγαρο Μαξίμου.Στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,καλούν συνταξιουχικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, Νάουσας, Γρεβενών, Κοζάνης, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλάστρας, Ασβεστοχωρίου και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου και θα επιδώσουν το ψήφισμά τους.

Οι συνταξιούχοι Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.Στη Λιβαδειά η συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης υπογράμμισαν ότι δε φοβούνται να βγουν χειμωνιάτικα για να διεκδικήσουν μια ζωή μακριά από τις ελεημοσύνες του εκάστοτε ΕΚΑΣ. "Δε φοβόμαστε να αγωνιστούμε - επισημαίνουν - γιατί με αγώνες κατορθώσαμε και κατακτήσαμε αυτά που σήμερα πάνε να μας ληστέψουν". Σημείωσαν ότι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην καταστροφική λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από τα κριτήρια του Μάαστριχτ, τις προτάσεις Σπράου και του προγράμματος σύγκλισης. Διεκδικούν την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και το 80% του μισθού του εν ενεργεία, για όλα τα Ταμεία. Η μειωμένη σύνταξη μετά τη συμπλήρωση των 68 χρόνων, να γίνει ίση με την κατώτερη, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να μειωθεί η συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα.

Ο Γ. Ραφαηλίδης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι "οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων δε θα σταματήσουν στις 5 Φλεβάρη. Θα συνεχίσουμε ώσπου να δικαιωθούμε".

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και καταγγέλλει την αύξηση - κοροϊδία του 2,5% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ