Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Θεσμός" για τον Σουμάκη ο Νηογνώμονας..!

Ακόμα και τώρα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών αξιοπλο'ϊας στο "ΔΥΣΤΟΣ", ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιμένει να κάνει "πλάτες" στον "Ελληνικό Νηογνώμονα"

"Πλάτες" στην επικίνδυνη ιδιωτική εταιρία "Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ" εξακολουθεί να κάνει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,ακόμα και τώρα που ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πειραιά στέλνει την εταιρία αυτή στο Κακουργοδικείο, επειδή εξέδιδε ψευδή πιστοποιητικά για το μοιραίο τσιμεντάδικο ΔΥΣΤΟΣ!Χτες, κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, ο υπουργός ξεκαθάρισε προκλητικά ότι δεν πρόκειται να ...ενοχλήσει τον "Ελληνικό Νηογνώμονα", λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: "Το υπουργείο δεν είναι δικαστήριο", "οι νηογνώμονες λειτουργούν μέσα σε νομικά πλαίσια"! Δικαιολόγησε, δε, την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση απέναντι στον "Ελληνικό Νηογνώμονα" ως "υποταγή στους θεσμούς που απαιτεί ο κάθε Ελληνας πολίτης" (!) για να καταλήξει ότι "για το Νηογνώμονα θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη"!

Οσον αφορά το αίτημα του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να τεθεί ο Νηογνώμονας υπό κρατικό έλεγχο στου οποίου τη διοίκηση θα συμμετέχουν και ναυτεργάτες, απάντησε: "Αποκλείεται. Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έτσι πρέπει να λειτουργούμε"!

Ο υπουργός αρνείται να λάβει μέτρα εναντίον της επικίνδυνης και ανεξέλεγκτης δράσης του "Ελληνικού Νηογνώμονα", αγνοώντας ακόμα και το Προεδρικό Διάταγμα 32 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Μάρτη 1997 του οποίου το άρθρο 3 αναφέρει: "Η παρεχόμενη εξουσιοδότηση στις εν λόγω εταιρίες (σ.σ. Νηογνώμονες) μπορεί να ανακληθεί σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ότι αυτές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς και ικανοποιητικά στις απαιτήσεις της εξουσιοδότησης. Τέτοιες περιπτώσεις ενδεικτικά θεωρούνται η πλημμελής ή εσφαλμένη εκτέλεση επιθεωρήσεων από τους επιθεωρητές της εταιρίας, η έκδοση, θεώρηση, παράταση ή ανανέωση πιστοποιητικών χωρίς να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη επιθεώρηση"!

Βέβαια, ο υπουργός, καλύπτοντας τον "Ελληνικό Νηογνώμονα" δεν παραβιάζει μόνο το άρθρο 3 του ΠΔ, αλλά και το άρθρο 13, το οποίο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: "Ο οργανισμός δεν πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο πλοιοκτητών, ή κατασκευαστών πλοίων, ή άλλων, οι οποίοι αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα στην κατασκευή, στον εξοπλισμό, στην επισκευή ή στην εκμετάλλευση πλοίων". Και όμως, η πλειοψηφία της διοίκησης του "Ελληνικού Νηογνώμονα" ανήκει σε εφοπλιστές...

Η υπόθεση του ΔΥΣΤΟΣ, σύμφωνα με τον υπουργό, χτες διαβιβάστηκε και στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ