Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Σε ταξική, αγωνιστική πορεία καλεί η ΔΑΣ

"Τι Ομοσπονδία; Συμβιβασμένη και διαχειρίστρια ή αγωνιστική και ανατρεπτική;".Το ερώτημα αυτό απευθύνει με τη διακήρυξή της η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού" σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και στους αντιπροσώπους τους στο 33ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 5 Φλεβάρη και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή.

Ενα συνέδριο, που πραγματοποιείται στον απόηχο της πιο σκληρής σεζόν για τους εργαζόμενους του κλάδου, μιας σεζόν που η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αντέταξε, στην εντεινόμενη ασυδοσία των εργοδοτών, ουσιαστικά, την αδράνεια. Για το λόγο αυτό, οι σύμβουλοι της ΔΑΣ καταψήφισαν τον απολογισμό δράσης και τις προγραμματικές διακηρύξεις της πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς τα δυο κείμενα "καθρέφτη της έλλειψης δράσης και των ηττοπαθών αντιλήψεων της πλειοψηφίας".

Στη διακήρυξη σημειώνονται ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα της "δράσης" της πλειοψηφίας, όπως ότι: Αποδέχτηκε διετείς συμβάσεις λιτότητας. Αποφάσισε την παραπομπή των συμβάσεων στον ΟΜΕΔ, χωρίς να κάνει ούτε μία συνάντηση με τους εργοδότες. Υποστήριξε τον "κοινωνικό διάλογο" και έγινε συνυπεύθυνη στην προσπάθεια για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων...

Η ΔΑΣ, στη διακήρυξή της, υπογραμμίζει την ανάγκη για μια Ομοσπονδία "με αγωνιστικό, ταξικό προσανατολισμό, δεμένη με τους εργαζόμενους, πολέμια της διαφθοράς και του ρουσφετιού, που δε θα περιορίζεται σε διαπιστώσεις και ευχές, αλλά θα οργανώνει την πάλη ενάντια στην ασυδοσία των εργοδοτών, με κύρος και αποδοχή στους εργαζόμενους, με πρωτοπόρα και αγωνιστική στάση, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων, εργοδοτών και Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν την Ομοσπονδία και όλοι μαζί να υπερασπίσουν την ειρήνη στην περιοχή, το δημόσια τομέα του ΕΟΤ, το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το ΤΑΞΥ. Να αγωνιστούν για μια άλλη τουριστική πολιτική, προς όφελος του λαού, της χώρας και των εργαζομένων. Να αγωνιστούν για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ