Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το πρόβλημα των ασυρματιστών

Αντιμέτωπη με μια πολιτική που τους πετά έξω από τα καράβια και τους καταδικάζει σε μόνιμη ανεργία, βρίσκονται οι ασυρματιστές, το οξύτατο πρόβλημα των οποίων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής,με Επίκαιρη Ερώτησή του.

"Οι ασυρματιστές - αναφέρεται - καταγγέλλουν την αναξιοπιστία του νέου συστήματος κινδύνου και ασφάλειας GMDSS, καυτηριάζουν την καταστρατήγηση του καταμερισμού εργασίας στο πλοίο και τονίζουν την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής ναυτολόγησης αξιωματικού ραδιοεπικοινωνιών στα πλοία".

"Με άλλα λόγια - σημειώνει στην Ερώτησή του ο βουλευτής - οι ασυρματιστές θυσιάζονται στο βωμό της εφοπλιστικής απληστίας και είναι "θύματα" της ανάλγητης πολιτικής, που αδίστακτα πετάει έναν ολόκληρο κλάδο από τα καράβια. Αντίθετα η ελληνική νομοθεσία εξασφαλίζοντας τα μίνιμουμ διεθνή στάνταρντς, έχει όλη την ευχέρεια να κατοχυρώνει τη θέση του αξιωματικού ραδιοεπικοινωνιών στα πλοία".

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου να σταματήσει ο διωγμός των ασυρματιστών από τα πλοία και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα εργασίας του αξιωματικού ραδιοεπικοινωνιών, που αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την προστασία της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ